Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Proč přišel slovenský zápasník o nohy? Děsivou příčinu vyšetřuje policie!

Autor: pl

Chtěl prorazit ve světě MMA, místo toho teď bojuje o život. Slovenský fighter Štefan Bazso (34) nyní v nemocnici prožívá peklo. Nejenže musel podstoupit čtyřnásobnou amputaci nohou, ale zároveň přišel o část mozku. Nemluvě o dalších zdravotních potížích. Teď vyšla najevo možná příčina děsivých zranění!

Ta zpráva otřásla celým Slovenskem. Štefan Bazso, který se poměrně nedávno začal věnovat MMA a měl před sebou první profesionální zápas, přišel o část mozku a obě nohy, které mu nejdříve doktoři amputovali pod koleny a pak i v půlce stehen. Nevědělo se ale, proč k těmto tragickým událostem došlo. Až doteď.

Slovenský deník Nový Čas uvedl, že podle slov od jednoho ze svých čtenářů není Bazso žádné neviňátko a svou fyzickou sílu prý využíval v různých potyčkách. Začátkem května ale měl narazit na protivníka, kterým měl být někdejší košický kickboxer. Informaci o ublížení na zdraví, ke kterému mělo konkrétně dojít 8. května letošního roku, potvrdili také tamní policisté, kteří celý incident vyšetřují.

„V souvislosti s vámi uvedenou událostí můžeme potvrdit, že policie ve věci koná. Vyšetřovatel odboru kriminální policie OR PZ v Košicích vede trestní stíhání ve věci ublížení na zdraví,“ citoval Nový Čas krajskou policejní mluvčí Janu Mésarovou. „Ve věci jsou vykonávané všechny nezbytné procesní úkony v souladu s trestným pořádkem, přičemž ve věci zatím nebyla vznesena obvinění na žádné konkrétní osoby a nebyla ani vydaná konečná rozhodnutí,“ doplnila. Nešťastnou náhodu, o které se spekulovalo, tak můžeme s největší pravděpodobností vyloučit.

O zviditelnění případu se postarala také Bazsova přítelkyně Michaela, která se rozhodla společně s kamarády a dalšími členy rodiny založit sbírku, během které už na zápasníkovu léčbu vybrali více než 772 tisíc korun. „Štefana čekají návštěvy hyperbarické komory, rehabilitace nebo úpravy v domácnosti. Taky dostane vozík a protézy na nohy,“ upřesnila jeho milovaná Míša.

Dále uvedla, že po úrazu nebyl Bazsův mozek prokrven a okysličen po dobu deseti hodin. Kvůli přerušení krevního oběhu došlo k ischemii mozku. Zvyšující se tlak v lebce měl za následek odstranění části lebky, přičemž následky byly fatální. „Celá levá hemisféra odumřela. Jeho pravá ruka a noha zůstaly nehybné,“ nechala se slyšet Michaela. To ale nebylo vše. Mimo to Štefan ještě bojoval s otravou krve, nehojícími se ranami, oboustrannými zápaly plic, vysokým krevním tlakem či neustupujícími horečkami.

Štefan Bazsa po amputaci nohou
Štefan Bazsa po amputaci nohou