Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Šílené rozhodnutí fotbalového reprezentanta: Spolupracuje se sektou!

Autor: pl

Záliby fotbalistů jsou různé. Někdo sbírá drahá auta, jiní během kariéry zase podnikají, ale najdou se i skutečné ,,speciality". Jako třeba v případě Piona Sista (28), který koupil několikahektarový pozemek jen proto, aby zde mohla působit sekta, která má v plánu založit suverénní stát!

Příběh, nad kterým zůstává rozum stát, zveřejnil portugalský časopis Visao. Ten uvedl, že Pione Sisto koupil farmu o rozloze 4,7 hektaru v portugalské obci Seixo da Beira. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ale dánský reprezentant nepronajal pozemek sektě v čele s duchovním vůdcem Martinem Juniorem Kennym, který si říká Água Akbal Pinheiro.

Ten má podle portugalských médií vést sektu s názvem Kingdom of Pineal za účelem vytvoření suverénního státu a odtrhnout se tak od zbytku Portugalska. V sektě žije zhruba 40 mužů, žen i dětí. „Jde nám o vědomé vytváření nové společnosti, kde jednotlivci a komunity koexistují na Zemi harmonicky a čestně v hojnosti, respektu a důvěře pro vyšší dobro všech,“ píše se například na webu sekty.

Sisto je na jejich webu uveden jako zakládající člen. Mimo jiné má sekta svou vlastní měnu zvanou „Pine Coin“, a dokonce i svou ambasádu. Sportovní ředitel dánského celku FC Midtjylland Svend Graversen oznámil tamnímu deníku BT, že rodák z Ugandy je v současné době mimo A-tým. „V těchto dnech Sisto s prvním týmem netrénuje. Je to reakce na jeho jednání, které není slučitelné s našimi hodnotami a kulturou,“ vyjádřil se. Není to ale první kontroverzní moment v útočníkově životě.

Pozdvižení panovalo i kolem jeho 3000 kilometrů dlouhé cesty autem ze španělského města Vigo do Dánska ke konci března 2020 poté, co strávil dva týdny v karanténě kvůli koronaviru. Výlet absolvoval bez povolení klubu, od kterého vyfasoval pokutu.

Během tiskovky v roce 2014 ohledně Sistova připojení k dánské fotbalové reprezentaci zase narušili konferenci jeho rodiče, kteří předvedli velice nápaditý rituál, ke kterému se fotbalista přidal. To samé se stalo i během jeho příchodu do Celty Vigo. Nyní je Sisto opět středem pozornosti. Důvod je ale tentokrát mnohem znepokojivější než kdy jindy.

Fotbalista Pione Sisto pronajímá pozemek v Portugalsku sektě, která chce založit svůj suverénní stát
Fotbalista Pione Sisto pronajímá pozemek v Portugalsku sektě, která chce založit svůj suverénní stát