Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Legendární kouč Neveselý (†87): Tajný pohřeb!

Autor: vba, OB

Jihlavu dovedl k 11 titulům, zlato má i z MS 1985 jako asistent trenéra Bukače, či z olympiády v Naganu 1998 jako sportovní manažer. Veřejnost se ale rozloučení s koučem Stanislavem Neveselým (†87) nedočká. 

Stanislav Neveselý zemřel na začátku týdne. Poslední rozloučení se slavnou osobností se ovšem bude konat v utajení. „Rodina si přeje pohřeb pouze v úzkém rodinném kruhu,“ oznámili Neveselého blízcí. Jediná možnost, jak dát legendárnímu kouči sbohem, je tak pro veřejnost prostřednictvím pietního místa před jihlavským zimním stadionem.

Smrt Jihočeského rodáka z Břilic vyvolala smutek u spousty fanoušků, ale také hokejových osobností a hráčů, které sám trénoval. Ke smrti oblíbeného trenéra se vyjádřil například další člen české hokejové síně slávy, Dominik Hašek. "Zemřel Stanislav Neveselý, člen Síně slávy českého hokeje. Člověk, který svůj život zasvětil hokeji. Byl u 11 titulů (jak hráč tak trenér) Dukly Jihlavy, s kterou je spojena většina jeho kariéry. Byl též u titulů mistrů světa i v Naganu. Nezapomeneme. Čest jeho památce!" uvedl na svém Twitteru.

Na první setkání s hokejovou legendou pak zavzpomínal bývalý reprezentant týmu Československa a dvojnásobný mistr světa z let 1976 a 1977 Milan Chalupa.

„Byl jsem na vojně v Liberci a po třicetikilometrové túře na běžkách do Špindlu mi řekli, že na mě někdo čeká. Tak jsem šel a tam už seděli pánové Neveselý, Pepík Augusta a Jarda Holík. A Standa povídá: Tak mladej, počítáme s tebou," vybavil si Chalupa.

Stanislav Neveselý dohrál svůj životní příběh plný úspěchů
Stanislav Neveselý dohrál svůj životní příběh plný úspěchů