Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vladimír Růžička slaví 60 let a dál má chuť trénovat: Ještě nejsem důchodce!

Autor: vba

Poslední angažmá v Kadani či Litvínově mu skončila krachem, slavný trenér Vladimír Růžička ovšem nevěší hlavu. Dnes sice slaví šedesát let, ale stále si nedovede představit život bez hokeje!

Jako kapitán dovedl nároďák k olympijskému zlatu v Naganu, titul má i z domácího MS 1985 v Praze. Na úspěšnou kariéru hráče pak »Růža« navázal jako kouč. Jenže poslední dekádu to byl strmý sešup!

V kauze »500 tisíc na dřevo« ho odsoudili za zpronevěru, postihla ho smrt manželky Evy (†53) a jeho děti Vláďa (34) s Evou (40) mu dodnes neodpustily, že se tehdy dal rychle dohromady se současnou chotí Marií (34). „Děti na to mají svůj názor, se kterým se nedá nic dělat. Já si žiju svůj život a jsem za něj hrozně rád,“ mrká na novou ženu, s níž má pětiletou dceru Lejlinku.

Něco se rýsuje

Ale ani na trenérské lavičce to poslední dobou nebyla žádná sláva. Vypoklonkovali ho z Hradce Králové a naposledy v mateřském Litvínově jak od A-týmu, tak v lednu i od dorostenců. Že by se ale měl Růžička už smiřovat s rolí důchodce? S tím na něj nechoďte. „Ne, ne, ne! Chuť trénovat pořád mám! A právě proto, že poslední sezona nebyla taková, jakou bych si představoval, mám chuť ještě větší,“ usmívá se přísný kouč, který po krátkém odpočinku s rodinou zase rozhodil sítě. „Něco se rýsuje, ale nechci moc předbíhat. Všechno se brzo dozvíte!“