Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tom Brady si nadělil dárek: Získal podíl v druholigovém anglickém klubu

Autor: TT

Bývalá hvězda NFL uzavřela partnerství s americkou společností Knighthead Capital, která v červenci dokončila převzetí fotbalového klubu z Birminghamu. To znamená, že sedminásobný vítěz Super Bowlu získal menšinový podíl v anglickém druholigovém celku v den svých narozenin. Navíc zde Tom Brady bude sám působit! Oč přesně jde?

Legendární quarterback Tom Brady odešel do důchodu po 23 veleúspěšných sezónách v NFL, v rámci níž drží hned několik rekordů, například sedminásobné vítězství v Super Bowlu či pětinásobný zisk ceny pro nejužitečnějšího hráče ligy. I v důchodu pokračoval extrémně soutěživý sportovec ve své neúnavné snaze o docílení čiré dokonalosti, což se pochopitelně projevuje na jeho podnikání a životě po kariéře.

Tom Brady se v roce 2022 připojil k vlastnické skupině Knighthead Capital Management LLC, kdy nejprve investoval do nového týmu z netradiční Major League Pickleball po vzoru LeBrona Jamese a dalších sportovních velikánů. V březnu 2023 byla jeho lifestylová společnost, BRADY™ oznámena jako oficiální oděvní partner stáje Hertz Team JOTA, která letos v červnu soutěžila na slavném závodě 24 hodin Le Mans. Tím pochopitelně nekončí! Nyní svou pozornost namířil na Ostrovy, kde mu do oka padl známý fotbalový klub.

Birmingham City FC sestoupil z Premier League v roce 2011 a od té doby se potácí v podprůměru ve druhé anglické lize Championship. Klub letošní sezonu zahájí sobotním venkovním duelem proti Swansea City pod zbrusu novým vlastníkem. Slavný Tom Brady a další noví majitelé z Knighthead Capital si vytyčili hned několik krátkodobých i dlouhodobých cílů, včetně modernizace domovského stánku St. Andrew’s.

Oznámení o vstupu Toma Bradyho do majetnických struktur fotbalového klubu z hrabství West Midlands bylo učiněno v den jeho narozenin, tedy ve čtvrtek 3. srpna. Bývalý quarterback se stane předsedou nového poradního výboru, který bude přímo spolupracovat s pozměněným vedením i dalšími odděleními v rámci britské fotbalové organizace.

Hvězda amerického fotbalu se bude zabývat převážně poradenstvím v oblasti zdraví, výživy, wellness či regenerace, s čímž má nesporné zkušenosti coby bývalý vrcholový sportovec, který se dlouhodobě držel na top úrovni. Kromě toho ale bude mít na svědomí také globální marketing a sjednávání nových partnerství pro klub, které bude pravděpodobně cíleno především na americký trh i s ohledem na úspěchy a osobu Toma Bradyho. Očekávání jsou vysoká, Bluenoses, jak se fanouškům Birminghamu říká, již vyhlašují lepší zítřky.

„Nastavujeme laťku na světovou úroveň. Tom investuje svůj čas a rozsáhlé odborné znalosti v náš prospěch. Jako předseda dozorčí rady bude mít přímý dopad na klub. Týmy mužů, žen a mládeže budou těžit z jeho znalostí. Cílem, kterým se Tom zavázal, je udělat z Birminghamu uznávaného lídra ve světě fotbalu v oblasti výživy, zdraví, wellness a regenerace,“ řekl Tom Wagner z Knighthead Capital.

„Birmingham City je ikonický tým s ohromnou historií a vášní. Být toho součástí je obrovskou ctí. Klub je postaven na týmové práci a odhodlání. Jsem nadšený, že mohu nyní pracovat po boku představenstva, managementu a hráčů na tom, aby bylo mužstvo bezkonkurenční. Ve své době jsem byl součástí několika úžasných kolektivů. Už se těším, až uplatním své zkušenosti k vytvoření stejného úspěchu i zde v Birminghamu," nechal se slyšet Brady.

Legendární americký fotbalista Tom Brady kupuje menšinový podíl v druholigovém anglickém klubu
Legendární americký fotbalista Tom Brady kupuje menšinový podíl v druholigovém anglickém klubu