1. února 2023 • 15:14

Tom Brady (45) po roce opět končí kariéru. Už nadobro, vzkázala legenda

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný quarterback Tom Brady oznámil přesně po roce opět konec kariéry v lize amerického fotbalu NFL. Pětačtyřicetiletý rozehrávač odchází do sportovního důchodu po 23. sezoně a zisku sedmi titulů. Loňský konec si po 40 dnech rozmyslel a odehrál třetí rok v dresu Tampy Bay Buccaneers, ve všech předchozích letech byl věrný týmu New England Patriots. „Teď už je to nadobro,“ řekl v dojemném videu na sociální síti, v němž děkoval fanouškům, rodině, spoluhráčům či soupeřům.



S Patrioty také vyhrál šestkrát Super Bowl, zbylou trofej Vince Lombardiho za triumf ve finále NFL přidal předloni s Tamou Bay. Třikrát byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem ligy a je pětinásobným držitelem ceny MVP v Super Bowlu. Všeobecně je označován za nejlepšího hráče všech dob.

„Dospěl jsem přesně do toho bodu, definitivně končím,“ řekl dojatý Brady ve videovzkazu na Instagramu. „Díky každému za podporu. Díky, že jsem mohl žít svůj sen. Nic bych neudělal jinak,“ doplnil hráč, který drží v zámořské lize nesčetně rekordů.

Za necelou hodinu se mu jen na Instagramu sešlo milion lajků i hvězdné gratulace a přání. „Mám slzy v očích, když to sleduju. Je smutné vidět tě odcházet. Vítej v důchodcovském světě. Znovu,“ napsala třeba Serena Williamsová.

„Milujeme Tě, chlape,“ přidal se David Beckham a další a další přidávali obrázky kozy, tedy symbolu pro největší legendy (z angličtiny GOAT = greatest of all time, tedy nejlepší v historii).

Brady jako jediný ovládl finále ligy sedmkrát, k jeho nejvýznamnějším maximům patří nejvíc výher na pozici quarterbacka v základní části (251) a v play off (35), nejvíce úspěšných přihrávek (7753) a nejvíce přihrávek na touchdowny (649).

Vloni při obhajobě titulu s Buccaneers vypadl ve čtvrtfinále a poslední sezona Bradyho kariéry byla ještě méně úspěšná. Tým sice slabou Západní divizi vyhrál, ale s bilancí 8 výher a 9 porážek Brady poprvé zažil základní část s více prohrami než vítězstvími. V prvním kole play off Tampa Bay podlehla Dallasu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud