Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Kouče Zemana zaujal pravnuk diktátora: Bere Mussoliniho!

Autor: tav, TT

Ve fotbale toho Romano Floriani Mussolini (20) nedokázal ani zdaleka tolik, co jeho praděda Benito Mussolini v politice. Přesto zaujal kouče Zdeňka Zemana, který ho bude od nové sezóny cepovat ve třetí italské lize.

Dvacetiletý pravý bek započal svou cestu u slavného velkoklubu AS Řím, ale přesto nakonec skončil u největšího městského rivala. Už přes sedm let totiž obléká tyrkysový dres konkurenčního Lazia Řím, kam zavítal v červenci 2016 jako volný hráč na bezplatný přestup.

Zahrál si zde za všechny mládežnické výběry a za tamní devatenáctku si připsal celkem 65 startů, ve kterých sice neskóroval, ale zaznamenal v nich rovných 10 asistencí. V hlavním týmu ale o něj zřejmě tolik nestojí.

„Musí hrát, proto odchází,“ oznámil suše trenér Lazia Sarri. V jednoznačném zájmu klubu tedy bylo a stále je, aby nadaný mladík pravidelně nastupoval a dále se fotbalově rozvíjel kdekoliv jinde.

A tak Romano Floriani putuje na roční hostování do třetiligové Pescary, kterou vede zkušený český stratég Zdeněk Zeman. Ten je znám pro své ofenzivní pojetí hry i tím, že rád pracuje s nadějnými fotbalovými talenty. Zdá se tedy, že nové angažmá bude pro pravnuka italského diktátora ideální příležitost, jak se v kariéře konečně posunout zase o krok vpřed.

Zdeněk Zeman má oko na talenty.
Zdeněk Zeman má oko na talenty.