Štěpán Filípek
26. února 2023 • 14:14

Hattrick. Trenér Zeman (75) jde znovu do boje, vrací se na místo činu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je mu už úctyhodných pětasedmdesát let, ale sil má na rozdávání. A kdo chce čerstvý důkaz, má ho mít. Trenér Zdeněk Zeman, který se natrvalo usadil v Itálii, bere další angažmá. Podle informací zpod Apenin i serveru iSport.cz se na něm dohodl s třetiligovou Pescarou Calcio. Znamená to už jeho třetí štaci v tomto klubu, ta předešlá je pět let stará. Zeman naposledy v sezoně 2021/22 vedl tým Foggie, s nímž je také pevně spjatý, vedl ho dokonce už čtyřikrát. Staré fotbalové lásky zkrátka nerezaví...



Od klubového bosse měl Zeman původně dostat nabídku do června příštího roku, ale na vlastní přání dostane kontrakt do konce sezony s automatickou opcí, pokud bude s mužstvem úspěšný. To znamená jediné: postup do druhé ligy.

A jednoduchý cíl to není, o čemž se přesvědčil už dosavadní trenér Alberto Colombo: skončil po bilanci jedno vítězství, tři remízy, porážka v posledních pěti zápasech. „Delfíni“ jsou na třetím místě, což znamená účast v play off. Na první, přímo postupující Catanzaro ztrácejí 28 bodů, na druhé Crotone 16.  

První Zemanovo působení z regionu Abruzzo se nesmazatelně zapsalo do paměti fanoušků modrobílých skokem do Serie A v sezoně 2010/11. V dresu Pescary v sezoně 2011 tehdy řádilo trio Marco Verrati – Lorenzo Insigne – Ciro Immobile, dohromady nasázelo osmačtyřicet gólů. Teď by se taková palebná síla hodila zase...

OVERTIME se Zdeňkem Zemanem: Největší úspěch? Když vám tleskají fanoušci soupeře
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud