Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Obří zásah policie proti fotbalovým chuligánům: 170 cizinců svolalo megabitku na poli!

Autor: ČTK, sm

Samotné fotbalové utkání fandům nestačilo! Moravskoslezští policisté ve středu překazili chystanou bitku fotbalových příznivců, kteří se rozhodli si cestu na duel zpestřit boxerskou vložkou na poli. Podle Deníku se mělo jednat o polské fanoušky klubu Lech Poznaň, který ve čtvrtek večer odehraje utkání v Trnavě.

Muži zákona museli proti početné skupině fanoušků zakročit na okraji Jistebníku na Novojičínsku, kde zkontrolovali 168 lidí a 52 vozidel. Šlo o fanoušky, kteří mířili na zápas na Slovensko. Čtyři fanoušky policisté zajistili a čtyři kvůli zjištění totožnosti předvedli na služebnu.

Na místě zasahovali i kynologové se psy a zásahová jednotka. ČTK to dnes sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková. Na který zápas fanoušci jeli, neuvedla, ale na Slovensku se dnes hraje například v Trnavě utkání kvalifikace Evropské konferenční ligy mezi domácím Spartakem a polským Lechem Poznaň.

„Včasná a rychlá reakce policistů zabránila ohrožení zdraví, veřejného pořádku a možným škodám na majetku,“ uvedla Jiroušková.

Policisté měli informaci o možném střetu fotbalových fanoušků na území Moravskoslezského kraje, která se potvrdila ve středu odpoledne. „V Jistebníku se na polních cestách začala sjíždět vozidla cizích státních poznávacích značek. Osádky se začaly shlukovat před automobily a připravovat se na fyzický střet, čemuž nasvědčovaly i prvky jejich oblečení, které používají příznivci bojových sportů,“ uvedla mluvčí.

Chystané bitce ale policisté stihli zabránit. „Na místo byly vyslány nejbližší policejní hlídky, zásahová jednotka, speciální pořádková jednotka, cizinecká policie, kynologové a také kriminalisté zabývající se problematikou extrému. Potvrdilo se, že se jedná o fanoušky cestující na fotbalové utkání na Slovensko,“ uvedla Jiroušková.