Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

České volejbalové krasavice vstupují do ME: Kousejte jako lvice!

Autor: vav

Srandičky a zábava končí! Mladý reprezentační výběr žen s ideálně naladěným týmovým duchem odcestoval do Německa na mistrovství Evropy ve volejbale.

Už dnes večer (od 20:00) se představí české lvice v jejich úvodním zápase skupiny C proti Ázerbájdžánu. A hned ten může rozhodnout o tom, zda na roztomilých tvářích českých slečen úsměv setrvá. „Naším cílem je rozhodně postup ze skupiny, pak se uvidí,“ přiznal trenér svých svěřenkyň Giannis Athanasopoulos (44).

Mládí kupředu

Propojit teenagerky Elen Jedličkovou (17), Moniku Brancuskou (18) a navrátivší se třicátnici Helenu Havelkovou se zaběhlým manšaftem byl pro kouče nelehký úkol. Řek se ho však zhostil s noblesou. „Holky nás přijaly suprově, i když jsme tady s Elen nejmladší,“ líčila nadšeně mladičká Brancuská ještě před odletem. „Náš tým je mladý a perspektivní! Jsou tady holky i o 15 let mladší než já a mě těší, že mám v tolika letech možnost s nimi hrát a snažit se jim předat co nejvíc zkušeností,“ rozpovídala se Havelková, nejstarší hráčka družstva. 

A co olympiáda?!

„Následující dny jsou první z hlavních vrcholů sezóny. Děvčata ale ještě čeká olympijská kvalifikace v Číně,“ sdělil předseda volejbalového svazu Marek Pakosta. Po evropském šampionátu tak nebude žádné leháro holky! Ale hned 16. září začne tvrdý boj o postup na letní olympijské hry 2024 v Paříži.

Havelková tmelí partu… aby byly mladší parťačky před ME v nejlepším rozmaru.
Havelková tmelí partu… aby byly mladší parťačky před ME v nejlepším rozmaru.