Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Messi překvapil perfektní angličtinou, ale... Podvod na fanoušky!

Autor: TT

Umělá inteligence (AI) se zase dere do popředí! Tentokrát vytvořila vysoce realistické video, na kterém Lionel Messi (36) mluví plynně anglicky, což zmátlo fotbalové fanoušky po celém světě. Není totiž žádným tajemstvím, že zrovna tento jazyk nepatří mezi nejsilnější stránky hvězdného Argentince.

Fotbalová superstar kdysi přiznala, že sice chodila na soukromé lekce anglického jazyka, ale i navzdory svému značnému úsilí tímhle jazykem plynně nemluví. Zatím všude, jak v Barceloně, PSG či v reprezentaci, se Lionel Messi (36) domlouval výhradně španělsky. Proto všechny příznivce dost zaskočilo, když se celičkým internetem začal šířit záznam z tiskové konference Interu Miami.

Na tomto videu mluví argentinský šikula plynule anglicky s naprosto precizní výslovností, kterou by mu možná záviděl i leckterý rodilý mluvčí. Jde však o ukázkový podvrh, protože Messi mluvil k médiím ve své mateřštině, jak je jeho dobrým zvykem po celou jeho kariéru.

Zbytek pak obstarala umělá inteligence, která jeho výroky přeložila a realisticky předabovala i s velice věrnou imitací jeho hlasu. Hvězdný hráč se očividně ještě necítí na to, aby veřejně předvedl svůj progres. Díky pokročilému strojovému učení pro zpracování mluveného jazyka však mají fanoušci alespoň jistou představu, jak by jeho angličtina mohla jednou znít.

Přestože šlo o uměle upravené video pomocí neuronové sítě, řada lidí mu skočila takzvaně na špek. „Přísahám, že na prvních pár vteřin jste mě dostali. Ten hlas je opravdu podobný,“ napsal jeden z příznivců na sociálních sítích. „Myslel jsem, že je to opravdu on, dokud jsem si nepřečetl popisek. Technologie jsou úžasné," přidal se další fanoušek, který naletěl. 

Lionel Messi se stal na Floridě nefalšovanou modlou. Po překvapivém přestupu do Interu Miami zvýšil klubové zisky, pomohl týmu vyhrát Ligový pohár a výrazně přispěl také k lepšímu postavení v tabulce americké MLS. V 11 zápasech vsítil fantastických 11 gólů a dalších 5 branek připravil pro své spoluhráče. I díky tomu mužstvo okolo fotbalové superstar ztrácí na pozice zajišťující postup do play-off pouhých 6 bodů, což se před tím zdálo býti jako science-fiction z Hollywoodu.

Lionel Messi předvedl na videu ukázkovou angličtinu s precizní výslovností. Šlo ale o fake…
Lionel Messi předvedl na videu ukázkovou angličtinu s precizní výslovností. Šlo ale o fake…