Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Skandál Rumunů v bitvě o Euro: Fotbalisté Kosova po provokacích odešli!

Autor: OB

Vážně to bylo nutné? Bitva o Euro se rumunskýcm fanouškům pořádně vymkla z rukou! Provokace, které si domácí fandové nachystali na zápas s Kosovem došly tak daleko, že se tým hostů rozhodl opustit hřiště. Čím Rumuni svého soka naštvali?

V právě probíhající kvalifikaci na mistrovství Evropy se v úterý střetly dva týmy, které se nachází v odlišných částech tabulky. Rumunsko je momentálně na druhém postupovém místě a v čele s exslávistou Stanciuem jasně kráčí pro postup. To kosovskému národnímu týmu se naopak nedaří a s největší pravděpodobností se do Německa nepodívá.

Jejich úterní vzájemný duel tak měl jasného favorita, ale místo krásných fotbalových okamžiků na sebe zápas upozornil něčím jiným. Rumunští fanoušci už před zápasem vyvěsili transparenty s nápisy »Kosovo je Srbsko« a za stálého skandování urážlivých chorálů se snažili soupeře vyvést z míry

To sem ji také povedlo a po pouhých osmnácti minutách se hráči hostujícího týmu naštvali a následně opustili hřiště. Francouzský rozhodčí Willy Delajod tak musel na hodinu přerušit zápas. Po návratu z kabin se už naštěstí další nepokoje neděly a utkání mohlo být v klidu dohráno. Rumunský favorit nakonec zvítězil 2:0.

Domácí fanoušci však nejsou jediní, kteří kosovskou reprezentaci provokují podobnými chorály a transparenty. Tento balkánský stát vyhlásil v roce 2008 nezávislost na Srbsku, protože v něm žije převážně albánské obyvatelstvo. Srbsko však jejich nezávislost zpochybňuje a Kosovo stále považuje za svou provincii, přestože nad ním nemá formální kontrolu.

Kosovští hráči při předčasném odchodu do kabin
Kosovští hráči při předčasném odchodu do kabin