Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Fotbalový svět v slzách: Tragicky zemřela reprezentantka Mitulová (†26)!

Autor: OB

Další tragická zpráva z fotbalového prostředí. Moldavská obránkyně Violeta Mitulová (†26) zemřela na Islandu při horské túře. Na tu se vydala začátkem tohoto týdne se svými spoluhráčkami z týmu. Kvůli nešťastnému pádu se však bohužel nevrátila.

Mladá reprezentantka Violeta Mitulová, která si v průběhu své kariéry připsala čtyřicet startů za národní tým, už toto číslo nenavýší. Podle islandského deníku Visir dostala policie zprávu o pádu ženy ze skály v přístavu Vopnafjörður. Na místo byla okamžitě vyslána záchranná služba, která však po příjezdu už mohla pouze prohlásit Mitulovou za mrtvou.

„Moldavský fotbalový svaz je zarmoucen zprávami o jedné z nejlepších hráček ženského národního týmu. Violeta Mitulová měla tragickou nehodu, když byla na horské túře se svými spoluhráčkami,“ stálo v prohlášení moldavského fotbalového svazu.

Ke smrti Violety Mitulové se vyjádřil také její současný tým Einherji Vopnafjörður, do kterého přestoupila letos na jaře. Před tím také oblékala dresy italského Apulia Trani a španělského La Solana.

„S hlubokým zármutkem v srdci oznamujeme náhlé úmrtí naší hráčky, spoluhráčky a kamarádky Violety Mitulové, která zemřela při nehodě v noci 4. září ve věku pouhých 26 let. Její smrt je pro nás všechny šokem a prázdnota, kterou po sobě zanechává, je obrovská. V myšlenkách jsme s jejími spoluhráči a trenéry, kteří v době smutku truchlí nad její ztrátou a rodině samozřejmě přejeme upřímnou soustrast,“ napsal islandský tým.

Violeta Mitulová prošla v průběhu své kariéry řadou evropských soutěží. Kromě Islandu, Itálie a Španělska si zahrála také v rodném Moldavsku a Rumunsku, kde v obou případech vyhrála ligový pohár.

Moldavská reprezentantka Violeta Mitulová tragicky zemřela při nehodě v islandských horách
Moldavská reprezentantka Violeta Mitulová tragicky zemřela při nehodě v islandských horách