Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Schumacherův bývalý parťák prozradil: Takhle jeho vážný úraz změnil bratra Ralfa!

Autor: pl

Jako nekonečný příběh. Přesně tak působí boj legendárního pilota Formule 1 Michaela Schumachera (54) s následky vážného úrazu, ke kterému přišel před deseti lety v Alpách během lyžování. Od té doby se o něm dostalo na veřejnost pramálo informací. Jak ale nehoda poznamenala jeho bratra a někdejšího závodníka F1 Ralfa Schumachera (48)? O tom promluvil Michaelův někdejší parťák ze stáje.

Stál po boku Michaela Schumachera na začátku jeho věhlasné kariéry. Johnny Herbert, někdejší pilot F1, jezdil společně se „Schumim“ uprostřed 90. let za stáj Benetton. Nyní exparťák německé legendy promluvil o tom, jak vážný úraz z roku 2013 změnil Michaelova bratra Ralfa.

„Když Ralf Schumacher pracoval pro německou verzi televize Sky Sports, často jsme se potkávali,“ začal Herbert své vyprávění v rozhovoru pro Grosvenor Sport. Sám totiž pracoval dlouhá léta coby expert F1 pro britskou stanici.

„Vzhledem k tomu, co se Michaelovi stalo, musel Ralf udělat pro rodinu spoustu věcí. Můžu říct, že rozhodně dospěl. V současnosti je úplně jiný než během své závodnické kariéry. Stal se z něj dobrý člověk. Hodně ho změnil fakt, že se musel vypořádat s tragickou situací ohledně svého bratra,“ uvedl.

Herbert mimo jiné označil výrok zkušeného novináře Rogera Benoita, který nedávno prohlásil, že Michaelův případ je beznadějný, za hrozný. Taktéž vyvrátil jeho slova o tom, že by se měl Schumacher vzdát svého premiérového titulu z roku 1994. „Je hrozné pomyslet si, že se Schumi ani po tolika letech stále nemůže přiblížit tomu Michaelovi, kterého si všichni pamatujeme. Je to velmi smutné,“ doplnil své povídání o velikánovi závodního světa.

Ralf Schumacher se po vážném úrazu svého slavnějšího bratra Michaela stal zodpovědnějším člověkem
Ralf Schumacher se po vážném úrazu svého slavnějšího bratra Michaela stal zodpovědnějším člověkem