Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie při zápase o titul: Manžel boxerky Pérezové zemřel přímo u ringu!

Autor: OB

Boxerský svět zasáhla nečekaná tragédie. Zkušený boxerský trenér Diego Arrua (58), který vedl svou manželku Sabrinu Maribel Pérezovou (36) k titulovému klání, zemřel přímo vedle ringu. V průběhu zápasu dostal infarkt a i přes veškerou snahu zdravotníků se ho nepodařilo zachránit.

Obě boxerky čekal životní zápas. Argentinská rodačka Sabrina Maribel Pérezová se o víkendu utkala s vycházející boxerskou hvězdou, Australankou Skye Nicolsonovou. Zápas o titul organizace WBC se konal v mexické Tijuaně a živě ho vysílala streamovací služba DAZN.

V úplném závěru devátého kola byl Diego Arrua spatřen, jak křičí pokyny na svou svěřenkyni. Z ničeho nic se osmapadesátiletý trenér skácel k zemi přímo v rohu jeho manželky. Fanoušci i kolegové poznali, že něco není v pořádku a rychle zavolali lékařský personál, který bezvládného muže odnesl na nosítkách.

Arrua byl okamžitě převezen do nedaleké nemocnice, ale bohužel už bylo pozdě. Dvě hodiny po kolapsu byl v nemocnici prohlášen za mrtvého z důvodu silného infarktu. „S hlubokým zármutkem jsme byli informováni o náhlém úmrtí argentinského trenéra Diega Arrua, který utrpěl infarkt během zápasu Sabriny Pérezové v Tijuaně,“ uvedl šéf organizace na Twitteru.

„Lékařská služba udělala vše, co bylo možné. Arrua zemřel ve všeobecné nemocnici. Odpočívej v pokoji. Naše myšlenky a soustrast jsou se Sabrinou a jejími blízkými,“ dodal promotér Matchroom Boxing.

V komentářích vyjádřila soustrast také řada fanoušků. „Viděl jsem zápas a viděl jsem ho padat, ale nenapadlo by mě, že to byl infarkt. Měl jsem pocit, že omdlel. Odpočívej v pokoji,“ napsal jeden z nich.

Ve chvíli, kdy se oznamoval výsledek zápasu, už argentinská boxerka v ringu nebyla. Vítězství bylo nakonec připsáno její sokyni a po teprve druhé profesionální porážce Pérezová na svém Instagramu napsala, že si není jistá, jestli bude ve své své sportovní kariéře pokračovat.

Sabrina Pérezová se svým zesnulým manželem Diegem Arruou
Sabrina Pérezová se svým zesnulým manželem Diegem Arruou