Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Fanoušek šel na baseball s predátorem na vodítku: Byl mu odepřen přístup na stadion!

Autor: ČTK, TT

Na středeční zápas baseballistů Philadelphie Phillies v MLB s Pittsburghem Pirates se chtěl dostat fanoušek s metr a půl velkým aligátorem. Muž podle agentury Reuters tvrdil, že jde o jeho asistenční zvíře.

Bezpečností služba zakázala Joiemu Henneymu a jeho aligátorovi jménem Wally vstup na stadion Citizens Bank Park, kde se v tuto středu odehrálo derby mezi Philadelphií Phillies a Pittsburghem Pirates v rámci baseballové MLB.

Aligátoři a všeobecně i krokodýli sice upřednostňují teplé klima, pomocí procesu podobného hibernaci jsou však schopni přežívat i ve studenějších oblastech, jako je kupříkladu stát Pensylvánie. Díky tomu může Joie chovat tohoto predátora v domácím prostředí i »bez jakéhokoliv rizika«. Wally je pak pro něj veledůležitou životní oporou, poněvadž mu pomáhá od deprese, kterou trpí kvůli nedávné ztrátě blízkých.

Na tribuně ho ale zvířátko uklidňovat nemohlo, neboť sem mohou pouze certifikovaní asistenční psi, kteří prodělali odpovídající výcvik, nebo jím alespoň procházejí. Tímto ověřením se Wally pochopitelně pochlubit nemůže, ale páníček již dříve prozradil americké televizi CNN, že jeho nevšední domácí mazlíček neprojevuje žádnou agresi na rozdíl od ostatních aligátorů.

Vedení Philadelphie nyní musí pouze doufat, že tento kuriózní incident nedopadne obdobně, jako tomu bylo u Chicago Cubs. Během Světové série 1945 tato organizace odepřela místo na zápase fanouškovi Williamu Sianisovi a jeho koze. Muž se následně mstil a uvalil na klub kletbu, která měla zajistit, že už nikdy nezíská titul. Chicago toto prokletí zlomilo až po dlouhých 71 letech v roce 2016.

Joie Henney vnímá aligátora Wallyho jako emocionální podporu… A tak si predátora chtěl vzít na vypjatý baseballový zápas mezi Philies a Pirates.
Joie Henney vnímá aligátora Wallyho jako emocionální podporu… A tak si predátora chtěl vzít na vypjatý baseballový zápas mezi Philies a Pirates.