Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Černý trh s lístky na hokejové MS 2024 v Česku: Zátah na překupníky!

Autor: Michael Bereň

V sadě skví se jara květ, zemský ráj to na pohled. Ale v hokejovém národě v srdci Evropy na podzim kvete taky nelegální prodej vstupenek na domácí mistrovství světa v příštím roce!

Po loterii o lístky a úterním oficiálním zahájení prodeje se po denních balíčcích na zápasy Česka v pražské O2 areně a Slovenska v Ostravě jen zaprášilo. Za 90 minut systémy hlásily: „Vyprodáno!"

Praktiky »šmejdů«

Fanoušky, kteří ve virtuální frontě vystáli důlek zbytečně, ještě víc naštvalo, když vzápětí na internetových bazarech objevili nabídky za nekřesťanské ceny. Toužíte vidět souboj domácích s Kanadou? Tak vytáhněte ze šrajtofle 11 990 tisíc korun! Blesk zmonitoroval praktiky »šmejdů«, jejichž nehorázná nabídka je až za skoro trojnásobek původní hodnoty (4090 Kč).

Někteří ochotně nabízejí schůzku, někdo prý zašle vytištěné vstupenky poštou, jiní preferují po připsání platby na účet elektronickou formu. „Nevím o žádném způsobu, jak by mohly být již zakoupené e-tickety zablokovány,“ napsal bohorovně jeden z kšeftujících redaktorovi. Inzerát pak raději smazal, ale nabídka stále trvá. Ber, nebo nech být!

Bez milosti

Přitom organizační výbor ústy Martina Gremlici, šéfa ticketingu, už dříve varoval: „Když na překupníky narazíme, bez milosti jim zneplatníme všechny vstupenky!“ Hokejoví příznivci se i tak na pořadatele, potažmo na svaz řízený Aloisem Hadamczikem (71) zlobí, že si černý trh nepohlídali. Stačilo neprodávat na osobu až osm denních balíčků či lépe ochránit vstupenky proti předprodeji jako jinde ve světě. Tak na viděnou v květnu…

Organizátoři: Voláme policii!

Jako kdysi u Tuzexu řádili »veksláci«, mají žně na internetu překupníci. Zatnou jim tipec pořadatelé hokejového šampionátu v Praze a Ostravě? „Jsme v úzké spolupráci s Policií České republiky,“ potvrdil Blesku Martin Gremlica, jenž zodpovídá za prodej lístků. „Přeprodávání vstupenek je porušením obchodních podmínek i zákona. Kontaktovali jsme také bazary a pracujeme na potírání přímo s provozovateli,“ dodal a připojil radu fanouškům: „Vstupenky kupujte pouze na oficiálních prodejních kanálech a nekupujte vstupenky na jakémkoliv sekundárním trhu nebo na ulici!“

Největší tuzemská hala láká...
Největší tuzemská hala láká...