Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Policejní manévry kvůli odvetě Sparty s Kodaní: Dánové jsou již na Letné!

Autor: pl, TT

Do druhého utkání vstupují s nadějnými vyhlídkami oba tábory. První zápas Sparty s Kodaní skončil otevřeně, rozhoduje se o postupu do milionářské Ligy mistrů. Dánský celek přijely podpořit masy fanoušků, kteří celé odpoledne popíjeli v restauracích v centru, prošli Prahou a nyní jsou již na Letné připraveni na odvetu. Napjatou situaci moniturují tuzemské policejní složky!

Tisíce kodaňských příznivců pojmula Praha v toto úterý! Na pořadu dne je bitva Sparty s dánským celkem o postup ze třetího předkola Ligy mistrů. Vzhledem k násilnostem, které se odehrály jak před prvním vzájemným střetnutím, tak i po něm, rozhodli zástupci pražské policie povolat do akce až stovky svých příslušníků. 

Podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského byl zápas vyhodnocen jako krajně rizikový. „Už v prvním duelu v Kodani došlo k incidentům a výtržnostem. Věříme, že ke konfliktům docházet nebude, ale jsme na to připravení," řekl Rybanský pro TN.cz. Plně k dispozici jsou pracovníci z cizinecké, pořádkové a dopravní policie, včetně antikonfliktního týmu.

Zvýšené nebezpečí rvaček podtrhuje i výrok tiskového oddělení policie. „Nasazeno bude možná i o něco více policistů, než je tomu při derby,“ nechal se slyšet zástupce mužů zákona. Na klid v pražských ulicích dohlíželi mimo jiné i psovodi, jednotky na koních či letecká služba.

Manévry okolo třaskavého fotbalového duelu již pocítli lidé z okolí sparťanského svatostánku. Pražská policie totiž informovala na svém webu o omezení dopravy kvůli dánským fanouškům, kteří vyrazili v hojném počtu ze Staroměstkého náměstí směrem Letná.

Příznivci Kodaně nejprve ochutnali místní speciality v restauracích v centru Prahy, po dlouhé pěší túře městem jsou na stadionu, kde ženou vpřed „kodaňské Lvy“. Startuje rozhodující duel! Proběhne odveta v poklidu? Nebo budeme svědky dalších potyček?

Dánští fanoušci pochodovali Prahou.
Dánští fanoušci pochodovali Prahou.