Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Hertl pálí do vlastních řad: Jsme vůbec jeden tým?!

Autor: TT

Týmová chemie, bojovnost a soudržnost jsou prvním předpokladem úspěchu. Před pár dny se do svých svěřenců pustil rozzlobený trenér David Quinn (57) ve službách Sharks, nyní ho napodobil jeho svěřenec Tomáš Hertl (29). Hráči totiž dostatečně nebojují jeden za druhého, což koneckonců plně prokázal nedávný zápas proti Predators.

Nelze se divit negativním výrokům, které vychází ven z kabiny organizace San Jose Sharks. Jednota, bojovnost a emoce – to momentálně chybí podstatné části kádru, který při vyhrocenějších momentech na ledě působí dojmem »leklé ryby«. Vrcholem týmové nekonzistence byl poté nedávný zápas proti Nashvillu Predators, po kterém se Tomáš Hertl (29) pustil do vlastních řad coby asistent kapitána. Co vytočilo jednoho z nejlepších českých hokejistů současnosti?

Švýcarský obránce Roman Josi (33) trefil v závěru utkání gólmana Mackenzieho Blackwooda (26) do hlavy při akrobatickém skoku po puku, načež ho na zemi ještě zalehl fenomenální Filip Forsberg (29). Jeho branka nebyla uznána kvůli postavení útočících hráčů v brankovišti. Co ale zaujalo nejvíc? To byla nulová reakce Žraloků na nájezd na gólmana. Ten byl sice utkání v pořádku dochytal, obvykle však po takovém ataku nastává pořádně dusno. Odchovanci švédského Leksandsu tento prohřešek ale beztrestně prošel bez jakékoliv další odvety…

„Vůbec se mi to nelíbilo. Nechali jsme v tom Mackenzieho samotného. Ležel na zádech, neměl se jak bránit. Musíme držet víc při sobě. Bylo to 5:1, tak někomu prostě dejme krosček do zad. Ukažme, že si tohle nemůžou dovolit. Když už nic, tak si alespoň čistit prostor před bránou. Nemůže se to stávat, tím víc, že šlo o konec zápasu,“ kroutil hlavou Hertl nad ležérním přístupem svých spoluhráčů.

Přesto nevidí problém ve špatných vzájemných vztazích, ba naopak. „Kabinu máme skvělou a gólmani nás drží. Měli bychom jim ukázat, že je podržíme také,“ apeloval na své kolegy ve zbrani. „Vyvodím z toho důsledky. Gólmana si musíte chránit. Je mi jedno, jestli jste mimo led kamarádi. Je to přece náš brankář!“ pohrozil rázně svým svěřencům americký kouč David Quinn (57), který předtím v rámci NHL trénoval pouze newyorské Rangers, kam se přesunul po velkých úspěších v univerzitní NCAA.

Tomáš Hertl kritizuje vlastní spoluhráče ze San Jose, že nebránili svého gólmana po ataku.
Tomáš Hertl kritizuje vlastní spoluhráče ze San Jose, že nebránili svého gólmana po ataku.