Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Křídelník Liverpoolu prožívá peklo: Rodiče ve smrtelném nebezpečí!

Autor: TT

Krvavé války drogových kartelů a bující korupce. Kolumbie je krásná latinskoamerická země s fantastickou přírodou, ale také s obrovskou mírou kriminality. Smrt a další útrapy tu číhají na každém kroku, ani ti z nejvyšších společenských vrstev nemohou klidně spát. Z této rizikové destinace dorazily děsivé zprávy – oba rodiče opory Reds byli uneseni!

Politováníhodný incident se odehrál v ulicích kolumbijského města Barrancas v departmentu La Guajira, odkud pochází hvězdný křídelník Luis "Luchito" Díaz (26). Podle místních médií byla jeho matka a otec zrovna na cestě, jenže obyčejná projížďka automobilem se proměnila v horor. Rodiče fotbalisty byli zastaveni útočníky na motocyklech, kteří se následně násilím zmocnili jejich dodávky a odvezli je neznámo kam.

„Odmítáme bezpečnostní situaci, kterou prožívají rodiče našeho hráče Luise Díaze. Za FCF vyjadřujeme solidaritu vůči němu a jeho rodině. Dále vyzýváme příslušné orgány, aby okamžitě jednaly a situaci urychleně vyřešily co nejdříve,“ apelovala ve svém oficiálním prohlášení tamní fotbalová federace, aby úřady udělaly maximum pro jejich záchranu.

„Od chvíle, kdy se Fiscalía General de la Nation dozvěděla o únosu rodičů Luise Díaze, je specializovaný tým státních zástupců, úředníků Sboru technického vyšetřování (CTI), mužů policie a vojáků v Gaule na naléhavé misi s cílem najít a zjistit přesné místo pobytu viníků a objasnit veškeré okolnosti případu,“ reagovala hrůzostrašnou událost kolumbijská generální prokuratura prostřednictvím sítě X ujištěním, že případu přikládá maximální pozornost na všech frontách.

V čele této mimořádné záchranné akce stojí policejní lukovník Geovanni Cristancho, který se rovněž snaží s hledanými únoscí vyjednávat o propuštění obětí ze zajetí zločinců za přijatelných podmínek. Podle Blu Radio Colombia jsou zatím napůl úspěšní, neboť má prý být Díazova matka již na svobodě. Tuto dobrou zprávu ovšem kalí skutečnost, že o druhém z unesených rodičů nemají tyto složky dostatek informací, a tak se obávají nejhoršího. Přesto všichni v nadějích doufají, že je táta stále naživu.

Díaz naposledy nastoupil v rámci Premier League minulý víkend v takzvaném Merseyside derby proti Evertonu, které rozhodl famózní Mohamed Salah dvěma góly. V nominaci na dnešní zápas s Nottinghamem Forest (15:00) bude utrápený Luchito s nejvyšší pravděpodobností chybět…„Pevně doufáme, že se záležitost podaří bezpečně vyřešit v dohledné době. Blaho hráčů je pro nás i nadále bezprostřední prioritou,“ podpořil fotbalistu Liverpool v oficiálním vyjádření na klubových stránkách.

Místní vyjádřili solidaritu vůči rodině přímo v ulicích kolumbijského města Barrancas, kde se Luchito narodil.
Místní vyjádřili solidaritu vůči rodině přímo v ulicích kolumbijského města Barrancas, kde se Luchito narodil.