Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Bývalý gólman Milý (†54) spáchal sebevraždu: Mrazivé detaily!

Autor: TT

Sáhl si na život! V tuto sobotu přímo před zraky šokovaných svědků spáchal sebevraždu bývalý hokejový gólman a pozdější trenér brankářů Marko Milý (†54). Se svým bývalým hráčem se rozloučil košický hokejový klub, v jehož dresu slavil mistrovský titul.

Někdejší slovenský mistr učinil těžké a konečné rozhodnutí, že vědomě ukončí svůj život. Marko Milý se posadil na koleje v obci Haniska u Prešova, zacpal si uši a čekal zde na smrt. Ta přišla zanedlouho poté, co tudy projížděl nákladní vlak. Strojvedoucí, jehož dechová zkouška byla negativní, sice použil výstražné znamení a snažil se kolos ubrzdit, ale snažení bylo marné a následky fatální. Bývalý hokejový gólman a trenér brankářů byl na místě mrtev, na více dvě hodiny byla také přerušená doprava v daném úseku.

S hlubokým smutkem v srdci oznamujeme, že nás ve věku 54 let navždy opustil otec, manžel, trenér, výborný kamarád a skvělý člověk Marko Milý. Budeme si ho navždy pamatovat jako věčně vysmátého a tvrdě pracujícího brankáře i kouče, který předával A-týmu i mládeži bohaté zkušenosti. Marko stál u klubu i v koronavirových časech a odváděl zde nesmírně cennou práci.“ stojí v oficiálním prohlášení na webu HC Košice.

„Synu Jurajovi, rodině a všem pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Odpočívej v pokoji, Marko. Děkujeme za všechno,“ loučil se závěrem klub, kde Milý oslavil svůj největší kariérní úspěch – slovenský mistrovský titul v ročníku 1998/1999. Coby trenér brankářů vedl maskované muže v polském Sanoku, v Košicích a u dospělé reprezentace našich sousedů. Aktuálně byl asistentem u slovenské dvacítky, kde piplal tamní naděje v brankovišti.

Hokejisté Košic v nedělním duelu s Popradem zvítezili 4:2 díky strhujícímu závěru, kdy klub cenný triumf věnoval právě zesnulému Milému. Jeho památku ještě uctí tradiční minutou ticha před úterním zápasem proti Novým Zámkům, u Steel Arény bude připravena i kondolenční kniha. Poslední rozloučení se zemřelým hokejistou pak proběhne ve čtvrtek 2. listopadu ve 12:00 v Domě smutku v Prešově.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky, například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Bývalý hokejový gólman a pozdější kouč brankář spáchal sebevraždu. Milému bylo 54 let!
Bývalý hokejový gólman a pozdější kouč brankář spáchal sebevraždu. Milému bylo 54 let!