Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Basketbalový svět smutní: Zemřel olympijský vítěz a legenda NBA Walter Davis!

Autor: OB

Smutná událost se stala před pár dny v Severní Karolíně. Při návštěvě své rodiny zemřel legendární basketbalista Walter Davis (†69). O jeho smrti informovala univerzita, na které vítěz olympijských her studoval a podle dostupných informací odešel přirozenou smrtí.

V roce 1977 draftoval talentovaného hráče Phoenix Suns, ve kterém se mladík okamžitě prosadil. Tam také strávil jedenáct ze svých šestnácti profesionálních sezón a v roce 1994 bylo jeho číslo šest, které nosil na dresu, vyřazeno a pověšeno ke stropu haly. Davis byl ve svých prvních čtyřech sezónách pokaždé členem All-Star týmu, než ho začaly brzdit problémy se zády.

I přes to zůstal Davis v průběhu celé své kariéry nadprůměrným hráčem a v roce 1987 se naposledy dostal do týmu hvězd. Byl uznávaný především díky svým atletickým předpokladům a také střelbě z dálky. Bývalý basketbalista Sam Smith pak ve své knize uvedl, že se Michael Jordan několikrát snažil přesvědčit tým Bulls, aby ho získali.

Davis ukončil kariéru krátkým působením v týmech Portland Trail Blazers a Denver Nuggets. Později působil jako hlasatel v týmu Nuggets a jako skaut v týmu Washington Wizards. V roce 2004 ho jeho bývalý tým Phoenix Suns zařadil mezi klubové legendy.

Walter Davis hrál většinu své kariéry za tým Phoenix Suns.
Walter Davis hrál většinu své kariéry za tým Phoenix Suns.