Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Bývalý bulharský biatlonista je v kómatu: Sám sebe střelil do břicha!

Autor: OB

Záhadné zranění juniorského mistra Evropy! Bulhar Krasimir Anev (36), byl před pár dny hospitalizován se střelnou ránou na břiše, kterou si údajně způsobil sám. Šlo o nehodu, nebo úmysl?

Rodák ze Samokova byl údajně nalezen v bezvědomí ve středu večer u přehrady Drenov Dol, poblíž bulharského města Kyustendil. Anev, který čtrnáct let soutěžil ve Světovém poháru, nyní působí jako instruktor v armádě a zbraň držel legálně. Konkrétnější informace však policie zatím neprozradila.

„Vyšetřování je na samém začátku. Pracujeme na několika verzích a nyní čekáme na zprávu soudního lékaře,“ uvedla prokuratura v Sofii.

Na Anevově facebooku se ale našel příspěvek, který naznačuje, že za radikálním činem mohly být osobní problémy. Sdílel totiž citát bulharského spisovatele Pavla Vežinova »Každá zrada začíná důvěrou«, ke kterému následně dopsal: „Vežinov má naprostou pravdu.“

Média spekulují o tom, že tragédie může souviset s rozvodem s manželkou Kristinou Nachovou, se kterou má šestiletou dceru. Anevovi příbuzní však tvrdí, že rodinné problémy za pokusem o sebevraždu nestály. Dvojice se navíc rozešla už před několika lety.

Vítězství na juniorském mistrovství Evropy není jediným úspěchem, který bulharská ikona zimních sportů získala. Je trojnásobným medailistou z Univerziády a zúčastnil se také Vojenských světových her, kde skončil na třetím místě. Několikrát se také zúčastnil závodu v Novém Městě na Moravě.

Bývalý biatlonista Krasimir Anev se pokusil o sebevraždu
Bývalý biatlonista Krasimir Anev se pokusil o sebevraždu