Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hertlovo setkání s princem Harrym: Musel ho napomínat!

Autor: pl, ČTK

Hokejisté San Jose Sharks nemají letos moc důvodů k radosti. Nejen, že se zoufale krčí na dně tabulky NHL, ale po měsíci od začátku sezony už stačili fasovat deset branek v jednom utkání. A to hned dvakrát za sebou! Nyní ale měli přeci jeden důvod našel. Před utkáním ve Vancouveru totiž vhodil slavnostní buly princ Harry (39)! Asistoval mu český zástupce Tomáš Hertl (30), který prozradil vtipný moment.

Lidé, kteří pravidelně sledují hokej, to znají moc dobře. Jednou za čas předchází utkání slavnostní buly, které vhodí buď klubová legenda nebo celebrita. V případě Vancouveru se jednalo o druhý případ.

Onou celebritou byl člen britské královské rodiny princ Harry. Na slavnostní buly se k Harrymu sjel hvězdný bek Quinn Hughes (24), který aktuálně vévodí bodování NHL o bod před Davidem Pastrňákem (27), a český forvard Tomáš Hertl. Tradičně proběhlo focení, u kterého všichni tři zapózovali. Hertl si ale pohotově všiml, že něco nesedí.

Harry totiž zapomněl vhodit puk mezi oba hráče! „Musel jsem ho popostrčit, protože jen držel puk a usmíval se," citoval bronzového medailistu z MS 2022 novinář Sheng Peng na sociální síti X, dříve twitteru. „Řekl jsem mu, že je čas, aby to už hodil, ale byl to parádní moment," doplnil podle něj Hertl. Pražský rodák tak zachránil vévodu ze Sussexu před úsměvným trapasem.

Harry zavítal do kanadského města proto, že právě Vancouver a Whistler budou v únoru 2025 hostit Invictus Games pro zraněné vojáky a veterány. Akci, která se koná od roku 2014 a má za sebou šest ročníků, založil a je nadále jejím patronem.

Úvodní buly utkání mezi Vancouverem a San Jose vhodil britský princ Harry
Úvodní buly utkání mezi Vancouverem a San Jose vhodil britský princ Harry