Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Evertová bojuje s rakovinou, Navrátilová přivezla dobroty: Jsme v tom spolu!

Autor: as

Zvládly jsme toho spolu už tolik, že nás nic nezastaví! Legendární Martina Navrátilová (67) přijela podpořit svoji tenisovou kámošku Chris Evertovou (68) v dalším boji s rakovinou.

Když americká hvězda v pátek oznámila, že se jí choroba vrátila, hned o víkendu měla návštěvu. Přijela Navrátilová i s hromadou jídla. „Jsme v tom zase spolu! Díky za všechny ty dobroty,“ usmála se.

Jsou mnohem víc než jen životní rivalky, které se 15 let praly o trofeje i tenisový trůn. Jejich pouto je unikátní. V listopadu 2021, dva roky po smrti mladší sestry Jeanne, u Evertové lékaři odhalili stejnou patogenní variantu rakoviny. Hned věděla, komu volat. „Martina je ten správný člověk, kdo mi pomůže! Je silná,“ přiznala v létě pro list Washington Post, kde se obě rozpovídaly o svých propojených životních cestách.

Sotva byla z nejhoršího venku, dozvěděla se krutý ortel pro změnu Navrátilová: dvojitá rakovina krku i prsu! Už si sepisovala seznam posledních přání, ale z depresí ji vytáhla kámoška. „Když mi bylo nejhůř, zazvonil telefon. Chris. Bylo to snad vesmírné spojení,“ slzela.

Dělaly si legraci, jak spolu neustále musejí v něčem soutěžit. Na začátku roku, jen pár týdnů po sobě, obě pyšně oznámily, že rakovinu porazily. Teď se první z nich nemoc vrátila, znovu v pánevní oblasti. Evertovou čeká další kolečko chemoterapií, ale už ví, že to zvládne. „Mám přece u sebe Martinu, holku s obrovským srdcem a neuvěřitelnou vnitřní silou!“

Evertovou znovu čekají chemoterapie.
Evertovou znovu čekají chemoterapie.