Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Šok pro rivalku Navrátilové: Legendární tenistce Evertové se vrátila zákeřná nemoc!

Autor: čtk, pl

Na světě existují zprávy, které za žádnou cenu nechcete slyšet, Přesto si je musíte vyslechnout. Jako třeba v případě Chris Evertové (68). Legendární tenistce a dlouholeté rivalce Martiny Navrátilové (67) se totiž vrátila zákeřná nemoc!

Legendární tenistka Chris Evertová opět bojuje s rakovinou. Osmašedesátiletá Američanka letos v lednu oznámila, že se vyléčila, ale nemoc se jí vrátila a vítězku 18 grandslamů čeká další kolo chemoterapie. Nebude proto na Australian Open, kde měla pracovat pro televizi ESPN. Ta o jejích zdravotních problémech informovala.

„Ačkoli je to diagnóza, kterou jsem nikdy nechtěla slyšet, znovu mám štěstí, že byla zachycena v ranném stadiu," uvedla Evertová, jež bojovala s rakovinou vaječníků. Její sestra Jeanne na stejnou nemoc zemřela v únoru 2020, bylo jí 62 let. „Lékaři našli rakovinné buňky ve stejné pánevní oblasti. Všechny odstranili a zahájila jsem další kolo chemoterapie," dodala Evertová.

Tenisová hvězda 70. a 80. let vyhrála ve dvouhře 157 turnajů. Z grandslamů dobyla sedm trofejí na Roland Garros, šest na domácím US Open, tři ve Wimbledonu a dva v Austrálii. Její tehdejší hlavní rivalka Martina Navrátilová rovněž úspěšně zápolila s rakovinou, rodačka z Prahy ji měla v hrtanu a prsu.

Martina a Chris si jsou hodně blízké
Martina a Chris si jsou hodně blízké