Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Lyžařský svět přišel o hvězdu: Tragicky zemřel medailista Gustik (†35)

Autor: OB

Smutná zpráva otřásla před pár dny světem zimních sportů. Bývalý akrobatický lyžař a uznávaný trenér Maxim Gustik (†35) tragicky zemřel poté, co ho v běloruském hlavním městě srazil při přecházení silnice jedoucí automobil. I přes rychlý zásah lékařů se jeho život nepodařilo zachránit a za mrtvého byl prohlášen hned na místě.

Bronzový medailista z mistrovství světa se stal obětí dopravní nehody, která se odehrála v Minsku, nedaleko stanice metra Puškinskaja. Gustik se tam, i přes absenci přechodu pro chodce, pokusil přeběhnout víceproudou silnici. Toho si však nevšiml třiatřicetiletý řidič škodovky, který už srážce nedokázal zabránit a lyžaře na místě usmrtil.

Skon uznávaného sportovce již potvrdil také tiskový mluvčí běloruského Ministerstva sportu a cestovního ruchu a také doplnil, že stále pokračuje vyšetřování všech podrobností.

Své prohlášení k tragédii zveřejnila také Mezinárodní lyžařská federace (FIS), která vyjádřila upřímnou soustrast Maximově rodině, přátelům a blízkým a ocenila nesmazatelnou stopu, kterou zanechal ve světě akrobatického lyžování.

Během čtyřiasedmdesáti startů ve Světovém poháru dosáhl Gustik dvou vítězství a získal celkem devět umístění v top tři. Kromě bronzové medaile ze seniorského mistrovství světa v roce 2015 je také držitelem dvou juniorských titulů, které získal v letech 2006 a 2007.

Bývalý akrobatický lyžař a trenér běloruského národního týmu zemřel po srážce s autem
Bývalý akrobatický lyžař a trenér běloruského národního týmu zemřel po srážce s autem