Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Česká atletika v slzách: Obětí střelce je i koulařka Holcová!

Autor: OB

Ve čtvrtek odpoledne se v Praze odehrála jedna z nejtragičtějších událostí v historii samostatné České republiky. Muž, vybavený střelnou zbraní, zabil v  budově filozofické fakulty na náměstí Jana Palacha 14 lidí a následně otočil hlaveň také proti sobě. Český atletický svaz nyní sdílel informaci, že mezi oběťmi je také nadějná česká koulařka Klára Holcová (†20).

Brutální útok jednoho ze studentů Karlovy univerzity se dotkl i českého sportu. Čtyřiadvacetiletý střelec v budově filozofické fakulty totiž zavraždil nadějnou atletku a zároveň studentku archivnictví a bohemistiky Kláru Holcovou.

„S obrovskou bolestí jsme přijali zprávu, že jednou z obětí tragického útoku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy je Klára Holcová. Nadějná atletka reprezentovala Starou Boleslav a ve vrhu koulí získala devět medailí na domácích šampionátech. Všem pozůstalým vyjadřuje Český atletický svaz upřímnou soustrast. Je nám to nesmírně líto,“ napsal svaz na své webové stránky.

K srdceryvnému příspěvku se vyjádřila také značně šokovaná bývalá běžkyně a dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová, které se nejspíše hledala slova jen velmi těžce. Proto svou podporu vyjádřila alespoň sdílením obrázku zlomeného srdce.

Hlavní disciplínou zesnulé atletky byl především vrh koulí, ve kterém také reprezentovala Českou republiku na dvou mezistátních turnajích. V hodu diskem, pak Holcová vyhrála 4.kolo první ligy žen v Liberci a v roce 2017 se zúčastnila Olympiády dětí a mládeže.