21. prosince 2023 • 19:17

Dnes nemůžeme hrát fotbal. Slávistky kvůli tragédii v Praze odložily LM

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) vyhověla žádosti Slavie a kvůli tragické střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, která si vyžádala nejméně 15 mrtvých, odložila večerní zápas Ligy mistryň. Duel s rakouským St. Pöltenem měl ve Vršovicích na stadionu v Edenu začít ve 21:00, o náhradním termínu se teprve rozhodne.



„Dnešní zápas Ligy mistryň v Edenu se vzhledem k tragickým událostem na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy neodehraje. O náhradním termínu budeme informovat. Naše myšlenky jsou s vámi i vašimi blízkými,“ napsal vršovický klub.

Střelec zabil v budově školy v centru Prahy dnes odpoledne více než 15 lidí, nejméně 24 je zraněných. Pachatel je mrtvý. Je to dosud nejtragičtější případ střelby v Česku.

Slavia nejprve uvedla, že chce zápas zahájit minutou ticha a uctít tak oběti. Později předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík oznámil, že Pražané požádali o odklad.

„Dnes nemůžeme hrát fotbal. Požádali jsme UEFA o odložení večerního zápasu LM žen. Naše myšlenky a vyjádření hluboké lítosti a upřímné soustrasti míří k rodinám a příbuzným obětí, které si střelba vyžádala,“ napsal Tvrdík.

Vše o hrůzném útoku střelce na FF UK najdete zde >>>

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud