Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zdrcený beachvolejbalista Perušič po masakru na FF UK: Šlo o moje spolužáky!

Autor: TT
  • Tuzemští sportovci, kluby a další organizace reagují na děsivý incident na půdě FFUK.

    Nejen nad Prahou se vznáší temný stín strašlivých událostí na filozofické fakultě, který si vyžádal mnoho lidských životů. Zpráva tvrdě otřásla republikou a rovněž zasáhla i celičký svět. Nejtragičtější případ masové střelby u nás naprosto zdrtil i tuzemské sportovní organizace a osobnosti. Beachvolejbalista Ondřej Perušič dokonce na fakultě studuje a terčem útoku byli jeho spolužáci.

  • Sportovec roku

    „Z respektu k obětem tragédie na filozofické fakultě byl zrušen přímý přenos z dnešního vyhlášení ankety Sportovec roku. Představitelé KSN, České televize a pořádající agentury BPA rozhodli, že samotné vyhlášení se odkládat nebude, ale bude upraven scénář a televize odvysílá záznam v příštích dnech,“ zveřejnil stanovisko Klub sportovních novinářů ČR, který stojí za zmíněnou anketou.

  • Ondřej Perušič

    Nejhorší chvíle smutku, hrůzy a bezmoci prožil beachvolejbalový mistr světa Ondřej Perušič, který na oné Filozofické fakultě Univerzity Karlovy studuje historii.„Spousta mých kolegů, spolužáků a kamarádů má za sebou tuhle tragickou událost, která mnohé stála život,“ hledal těžce slova otřesený Perun.

    S týmovým kolegou Davidem Schweinerem na galavečeru Sportovce roku přebíral druhé místo se smíšenými pocity. Radost kalila právě ona tragédie. „Ta událost je připomínkou toho, že jsou daleko důležitější věci než sport. Upřímně řečeno mi nepřijde úplně vhodné, abych tady dnes slavil jakékoliv umístění… Nejsem jsi vlastně jistý, jestli je vůbec vhodné akci pořádat za těchto okolností. Uvědomuji si ale, že to má spoustu dalších rozměrů,“ uvedl viditelně ostřesený Perušič

    Ondřej Perušič přebíral druhé místo v anketě se smíšenými pocity…Foto Michal Beranek / Sport

  • Markéta Vondroušová

    „S ohledem na dnešní tragickou událost, která mnou otřásla, se neúčastním vyhlášení výsledků Sportovec roku 2023,“ oznámila na Instagramu letošní vítězka, která ocenění převezme o den později. Přestože se nakonec neúčastnila ani upraveného ceremoniálu, byla smutná tenisová královna za celkovou první příčku vděčná. „Děkuji“ napsala Maky stroze a připojila emotikon zraněného srdce s obvazem, který za ní »řekl více než tisíc slov«.

    Tuzemští sportovci, kluby a další organizace reagují na děsivý incident na půdě FFUK.Foto Instagram Stories

  • Dominik Hašek

    Legendární brankář ve výslužbě aktivně sleduje dění u nás i v zahraničí a často nabízí veřejnosti své názory. Ze židle ho například několikrát zvedly prezidentské volby či válka na Ukrajině, nyní posílal kondolence utrápeným rodinám. „Hlubokou soustrast blízkým a kamarádům všech obětí dnešního útoku na filozofické fakultě v Praze,“ smutnil Dominik Hašek na platformě X. 

  • Jiří Prskavec

    „Když jsem se to dozvěděl, tak jsem zrovna jel pro syna do školky a úplně mě polil pot. Je to věc, o které člověk slyší ze zahraničí, o nějaké střelbě ve škole a tak dále, a říká si: »To se u nás nestane«. A najednou je to tady… Skoro jsem musel zastavit, jak mi z toho bylo špatně. Věřím, že je to opravdu ojedinělý případ. Je to smutný…“ nemohl na galavečera Sportovce roku uvěřit vlastním očím zlatý olympionik z Tokia.

    Zlatý medailista z Tokia Jiří Prskavec nemohl uvěřit vlastním očím a uším.Foto Kanoe.cz

  • Míša Saláková

    Manželku někdejšího reprezentačního brankáře řádění střelce velmi zasáhlo a doslova chrlila související obsah do svého příběhu. „Tolik zla, je mi to tak líto. Je to obrovská tragédie, upřímnou soustrast,“ posteskla si naprosto šokovaná Míša Saláková. Dále sdílela také příspěvky očitých svědků – jednoho ze studentů FFUK, jemuž se z oblasti podařilo utéct včas na rozdíl od některých nešťastníků, a doktora v pohotovosti, který zasahoval přímo na místě a nic horšího dle svých slov v profesní kariéře nezažil.

    Tuzemští sportovci, kluby a další organizace reagují na děsivý incident na půdě FFUK.Foto Instagram Stories

  • FAČR

    „Fotbalová asociace s hlubokým zármutkem vyjadřuje všem rodinám, blízkým a přátelům obětí útoku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy upřímnou soustrast. Myslíme na všechny, které tato událost zasáhla,“ vzkázal kontrolní orgán, který dohlíží na českou kopanou, plážový fotbal i futsal.

  • Fotbalová pražská »S«

    „Je nám líto ztráty nevinných lidských životů. Všem rodinám, které dnešní tragická událost na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy zasáhla, vyjadřujeme upřímnou soustrast.  Myslíme na vás,“ zveřejnil letenský celek prohlášení na sociálních sítích. Stejně tak učinili i rivalové z druhého břehu…

    „Dnešní zápas Ligy mistryň v Edenu se vzhledem k tragickým událostem na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy neodehraje. O náhradním termínu budeme informovat. Naše myšlenky jsou s vámi i vašimi blízkými,“ reagoval pražský klub z Edenu, jehož nadační fond věnuje na pomoc rodinám zesnulých rovný 1 milion korun.

  • Český hokej a ELH

    „Český hokej vyjadřuje upřímnou soustrast všem rodinám a přátelům obětí čtvrtečního útoku na náměstí Jana Palacha v Praze. Naše myšlenky jsou s vámi,“ stojí v oficiálním prohlášení svazu, který rovněž nenechal událost bez povšimnutí.

    „S respektem a úctou k obětem i pozůstalým po dnešní střelbě na půdě vysoké školy jsme rozhodli o odložení zítřejších utkání Tipsport extraligy," oznámil ředitel tuzemské nejvyšší soutěže Martin Loukota v den masakru. „Naše rozhodnutí bylo podpořeno kluby napříč celou soutěží," ujistil vzápětí, že český klubový hokej je za jedno, co se týče vyjádření solidarity a pozastavení ligy.

    Původně plánovaný program 29. kola zahrnoval 7 zápasů, včetně šlágru mezi Spartou a Dynamem ve vyprodané O2 areně. „Jsme hluboce zarmouceni a šokování z tragické události, která se dnes udála v prostorách FFUK. V předvečer utkání, které mělo být ozdobou extraligy a vyvrcholení první poloviny základní části, došlo v našem městě k bezprecedentní tragédii, která nemá obdoby,“ uvedl ve zvláštním stanovisku domácí klub, jehož samotné vedení iniciovalo odložení vysoce očekávaného duelu.

  • Tuzemští sportovci, kluby a další organizace reagují na děsivý incident na půdě FFUK.
    Tuzemští sportovci, kluby a další organizace reagují na děsivý incident na půdě FFUK.

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###