Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mrazivý detail o záchraně Michaela Schumachera: Osudné tři minuty!

Autor: mib

Za ten čas ve formuli 1 dokázal Michael Schumacher (54) proletět klidně i dvě kola závodního okruhu. A taky za 180 sekund nevratně přišel o aktivní život…

Před deseti lety, 29. prosince 2013, se slavný sportovní boháč a sedminásobný šampion F1 fatálně zranil při pádu na lyžích mimo sjezdovku. »Schumi« od té doby s poškozeným mozkem živoří v luxusní vile u Ženevského jezera po boku rodiny: manželky Corinny (54), syna Micka (24) a Giny- Marie (26). Smutek a čekání na zázrak třeba nemuselo být tak dlouhé, kdyby…

Hlavně rychle!

„Mohl být v nemocnici v Grenoblu o tři minuty dříve,“ tvrdí německý novinář Jens Gideon, který na místě nehody ve francouzských Alpách pátral po detailech a vyzpovídal svědky. Záchranáři podle něj situaci podcenili! Schumacher, ikona stáje Ferrari, totiž po pádu hlavou na kámen zůstal při vědomí. Jeho stav se prudce zhoršil až při převozu do malého špitálu v Moutiers.

Poté jej musel vrtulník zaintubovaného transportovat na specializované pracoviště. Jenže tam už i pro lékařské kapacity bylo pozdě. „Při otoku mozku je hlavní rychle uvolnit tlak,“ klonil se k této variantě i Gary Hartstein, bývalý lékař F1.

»Řídil« Mercedes

Tradiční ani experimentální medicína nepomohla. Marné jsou modlitby, tak se blízcí Michaela Schumachera obrátili na novodobé »šarlatánské« metody. „V rámci rehabilitace řídí simulátor vozu Mercedes AMG, který má stimulovat mozek známými zvuky,“ odhalil Bild. Tak třeba motoristické legendě pomůže v léčbě ještě vůně spáleného benzinu!

Legenda F1 byla po úrazu na lyžích před deseti lety ještě při vědomí.
Legenda F1 byla po úrazu na lyžích před deseti lety ještě při vědomí.