Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Bývalý pilot F1 překvapil fanoušky: Takhle se ke mně Schumacher zachoval!

Autor: pl

Čekal tohle někdo od hvězdy takových rozměrů? Legendární jezdec Michael Schumacher (54) budil respekt nejen na trati, ale i mimo ni. Bývalý pilot Karun Chandhok (39) v roce 2010 vstoupil do Formule 1 jako nováček a chování, které slavný Němec předvedl ho pořádně zaskočilo! O překvapivý příběh se teď indický jezdec podělil s fanoušky…

Dva roky. Takovou dobu strávil někdejší závodník Karun Chandhok v kokpitu vozu Formule 1. Kariéra sice indickému jezdci v královně motosportu nevyšla, ale otevřela mu dveře mimo jiné i do televize Sky Sports, kde teď pracuje jako komentátor a analytik. Kromě toho mu zkušenost v F1 přinesla také spousta jedinečných zážitků, mezi kterými bylo i setkání s legendárním Michaelem Schumacherem. Jak se k tehdejšímu nováčkovi sedminásobný šampion choval?

„Když jsem v roce 2010 jel svůj první závod F1 v Bahrajnu, ve čtvrtek, v den pro média, byl Michael prvním jezdcem, který mě pozdravil a řekl: Vítej se Formuli 1!“ prozradil Chandhok v rozhovoru pro web OLBG. „Pak si se mnou pět minut jen tak povídal. Vyptával se odkud jsem a popřál mi hodně štěstí do sezony. Nemusel to dělat,“ vzpomínal Ind, který si uvědomoval, že stojí vedle opravdové legendy, na kterou byl vzhledem k velkému comebacku velký tlak. 

„Byl to závod, kde se s Mercedesem ve velkém vracel a v té době byl obrovskou hvězdou. Větší než Lewis Hamilton nebo Fernando Alonso, byl největší hvězdou, kterou tento sport měl. A tohle byl jeho velký návrat,“ popisoval Karun pozornost, která se na Schumachera přirozeně upírala. Tím více ho těšilo, že se mu Michael chvíli věnoval a jako nováčka ho podpořil.

„Byl jsem nikdo, neměl to zapotřebí a já jsem si toho vždycky velmi vážil. Toho, že mi věnoval těch pět minut, abych se cítil ve sportu vítaný. Byl to skvělý člověk a fantastický jezdec,“ uzavřel.

Bývalý pilot F1 Karun Chandhok prozradil emotivní historku s legendárním Michaelem Schumacher
Bývalý pilot F1 Karun Chandhok prozradil emotivní historku s legendárním Michaelem Schumacher