Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílená smrt kouče Milojeviče (†46): Infarkt na týmové večeři!

Autor: OB

Basketbalový klub Golden State Warrirors se společně s fanoušky ponořil do smutku. Do sportovního nebe odešel náhle a nečekaně asistent trenéra Dejan Milojevič (†46). Rodáka z Bělehradu v úterý večer postihl přímo na týmové večeři v Salt Lake City infarkt a druhý den ráno přišla z nemocnice zdrcující zpráva. Dejan svůj boj o život prohrál...

O náhlém odchodu bývalého srbského basketbalisty informoval tým ze San Francisca na svých sociálních sítích. „Dejanův náhlý odchod nás naprosto zdrtil. Je to šokující a tragická rána pro všechny členy Warriors a neuvěřitelně těžké období pro jeho rodinu, přátele a nás všechny, kteří jsme měli to neuvěřitelné štěstí s ním pracovat," stojí v klubovém prohlášení.

Milejovič prodělal v úterý na týmové večeři infarkt. Bývalý srbský basketbalista byl převezen do nemocnice, kde lékaři bojovali o jeho život, ale bohužel marně. Dejan ve středu ráno zemřel.

Milojevič přišel do Golden State Warrirors v roce 2021 a hned ve své první sezóně pomohl tým dovést k titulu. Po Igoru Kokoškovovi se tak stal m prvním Srbem, který jako asistent trenéra získal prsten pro vítěze NBA.

Předtím na stejné pozici působil také v srbské basketbalové reprezentaci. Svou hráčskou kariéru začal v roce 1994 v srbském Beovuku, kde strávil čtyři sezóny. Kromě své rodné země pak působil také ve Španělsku a Turecku. Úspěchy slavil také v národním týmu Srbska a černé hory.

Milojevič dostal infarkt na týmové večeři
Milojevič dostal infarkt na týmové večeři