Slavomír Lener
Premium
7. ledna 2024 • 20:30

Slang v NBA: Kill him! Povzbuzení spoluhráči, aby zdominoval obránce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechno ve sportovních hrách na celém světě se zrychluje, na správné řešení situace je méně prostoru a hlavně méně času. Rychlá a jasná komunikace se spoluhráči je klíčová. Mám pocit, že basket je úplně nejhlučnější. Křičí hráči, trenéři, hra je i díky tomu nesmírně dynamická, živá a atraktivní. Pro hráče, diváky, především pro ty, co sedí v dolních řadách a mají možnost ten cvrkot vnímat live. Co všechno zaslechnou zblízka v NBA?



Když uvidíte soupeře přicházet k jednomu z vašich spoluhráčů, nebudete volat: Dej pozor, blíží se někdo ze soupeřovy strany! Místo toho se k varování používá fráze Man on! Pozor, chlap! Kdybyste chtěli říct jednomu z parťáků, že je volný a má čas se podívat, přihrát nebo driblovat s míčem? Mohli byste jim to všechno vysvětlit, ale mnohem lepší je jednoduše zakřičet: Time! Čas!

Ti, co se o basket zajímají, snadno porozumí výrazům jump ball (rozskok), air ball (střela totálně mimo, mine koš, obroučku i konstrukci), jumper (střela z výskoku, míč letí obloukem), swish (míč projde čistě košem, zasviští jen síťka), three-pointer (koš za 3 body), step back (úkrokem vzad si hráč vytvoří prostor pro střelu), slam dunk

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud