Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sebevražda hvězdy esportu Twistena: Maminka odhalila pravý důvod

Autor: OB

V létě minulého roku zažila novinářka Ivana Ašenbrenerová (56) noční můru každé maminky. Její syn, hvězda esportové komunity Karel Ašenbrener (†19), kterého většina fanoušků zná pod přezdívkou Twisten, spáchal sebevraždu. Na té jistě měly podíl jeho deprese, o kterých na veřejnosti často mluvil, jeho maminka ale nyní v rozhovoru pro Reportér Magazín, že spouštěčem byla nešťastná láska.

Po smrti svého syna, založila Ivana Ašenbrenerová nadaci Twisten Foundation, která má pomáhat především mladým lidem, překonávat jejich psychické problémy. „Nadaci jsme založili na počest dvacátých narozenin našeho syna, který si kvůli psychickým potížím a také nešťastné lásce vzal život,“ prozradila novinářka.

„On sám se celý život snažil pomáhat jiným, například posílal peníze na charitu. I když mladí kluci o svých emocích nebo problémech nemluví a mluvit nechtějí, on se začátkem roku 2023 otevřeně přiznal k tomu, že bojuje s depresemi,“ řekla zdrcená maminka a dodala, že hlavním cílem nadace je prevence, aby se takové případy už neopakovaly.

Nakonec také řekla svůj názor na to, co stálo za špatným psychickým stavem jejího syna, přestože patřil k hvězdám počítačové hry Valorant, vybojoval si angažmá v prestižním francouzském týmu a vydělával nemalé peníze.

„Na děti je dnes vyvíjen obrovský tlak. Zejména pak na jejich výkon a takový tlak podle mě cítil i můj syn. Navíc se k tomu přidal ošklivý rozchod. Přestože si všichni nejspíše myslí, že za jeho smrtí jsou počítačové hry, já jsem si jistá, že za to mohla nešťastná láska,“ míní zdrcená máma.

Maminka zesnulého počítačového hráče Ivana Ašenbrenerová
Maminka zesnulého počítačového hráče Ivana Ašenbrenerová