Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Sebevražda nadějného hráče Ašenbrenera (†19): Jedna z posledních zpráv mamince!

Autor: pl

Český svět esportu prožívá těžké dny. Svět totiž během tohoto týdne navždy opustil teprve devatenáctiletý Karel »Twisten« Ašenbrener, který se rozhodl kvůli depresím spáchat sebevraždu. Peklo to je zejména pro jeho maminku Ivanu, která se musí vyrovnat nejen s bolestivou ztrátou syna, ale také s nechutnými útoky ze strany některých jedinců. Nyní se ale vyrojily vzkazy plné podpory, a nejen to. Samotná maminka zveřejnila dojemnou zprávu od syna, která je zároveň jedna z posledních!

Té kritiky ohledně sebevraždy jejího syna bylo tolik, že musela jednat. Ivana, maminka tragicky zesnulého plejera a velkého talentu světa esport Karla Ašenbrenera, v pátek 9. června napsala na Facebook vzkaz všem jedincům, kteří zlehčovali smrt jejího potomka. Karel byl ale přitom silný, když o problémech s duševním zdravím dokázal v minulosti hovořit. Nebyl to ale jediný příspěvek, kterým vzbudila pozornost. Později toho dne totiž na instastories zveřejnila velice emotivní zprávu od Karla, která byla zároveň jedna z posledních.

„Děkuji, miluji tě nejvíc na světě. Jsi moje největší podpora,“ znělo dojemné psaní z chatu, které Ivana zveřejnila. „Jedna z posledních zpráv, kterou jsi mi poslal…nemůžu uvěřit, že mi už nikdy nenapíšeš,“ přidala Ašenbrenerová, která pracuje jako novinářka v časopise Vlasta. Nebyl to ale jediný vzkaz pro syna do nebe. „Život se neměří podle toho, jak dlouho dýcháme, ale podle okamžiků, které nám berou dech. Tvůj život byl vždy plný takových okamžiků. Byl jsi a vždy budeš můj hrdina,“ přidala ke společné fotce. Díky tomu, že o tragédii dokáže mluvit, tak ukazuje, jak moc je v posledních dnech silná. Její kritika odporných komentářů navíc spustila vlnu solidarity ze strany jejich kolegyň.

Bolest, kterou by neměl zažít žádný rodič

„Moje drahá kolegyně a její rodina teď prožívají ukrutnou bolest ze ztráty. Ivana je ale tak statečná, že o tom je schopna psát. Sdílím s velikou lítostí,“ vyjádřila se novinářka Hana Halfarová na sociální síti. A nebyla jediná.

Kromě ní přidala slova podpory šéfredaktorka webu Vitalia.cz Radka Wallerová. „Má vzácná kolegyně Ivana teď zažívá obrovskou bolest, kterou by neměl zažít žádný rodič. Zároveň je tak statečná, že našla sílu reagovat na spoustu hloupých komentářů, které se začaly objevovat, protože její syn trpěl depresí. Tak, jako o téhle nemoci, s kterou se velmi těžko bojuje, otevřeně mluvil její syn, mluví o ní teď i Ivana. Přečtěte si to,“ vyzývala Wallerová.

Nebyly to ale jen její kolegyně, které Ivanu na Facebooku podpořily. Své k obrovskému neštěstí napsal také hráč esportu René »Rias« Pitrun (21). „Strašně mě mrzí, že maminka Karla musí číst a vyjadřovat se k takovým věcem. Většina z nás si ani nedokážeme představit, jak těžké to pro Káju muselo v hlavě být, když se rozhodl pro něco takového, když měl okolo sebe tolik lásky a podpory,“ napsal Pitrun na instagramu a pokračoval. „Ivano, držte se. Jsem strašně rád, že jsem s Vašim synem mohl hrát a sledovat jeho neskutečný posun a úspěchy,“ dodal na závěr. Sama Ivana tento příspěvek sdílela. Mimo bezcitných kritiků se tak našli i lidé, kteří se zdrcenou maminkou soucítí.

Maminka tragicky zesnulého hráče Karla Ašenbrenera zveřejnila jednu z posledních zpráv, které jí syn napsal
Maminka tragicky zesnulého hráče Karla Ašenbrenera zveřejnila jednu z posledních zpráv, které jí syn napsal