Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tenisová hvězda Kvitová se připravuje na rodinu a mezitím... Velké stěhování!

Autor: as, top

Budeme rodina, jednou snad velká, tak musíme mít kde složit hlavu! Těhotná tenisová hvězda Petra Kvitová (33) skupuje nemovitosti. V posledních letech si jich v Praze pořídila hned několik, naopak opouští daňový ráj v Monaku!

Vdala se, otěhotněla, zamávala, k lítosti fanoušků nejspíš nadobro, úspěšné tenisové kariéře. Druhá polovina roku 2023 byla pro Petru hotovou jízdou na horské dráze. Neméně vzrušující rok ji ale nyní čeká! Stane se mámou a už zařizuje nové bydlení. Čeká ji soukromá akce »kulový blesk« – velké stěhování, a to hned několikanásobné!

Hurá na periferii

S manželem Jiřím Vaňkem (45) žijí už pár let v luxusní rezidenci v Praze na Smíchově, kterou si v roce 2017 pořídila podle katastru nemovitostí za 26 milionů korun. V témže roce koupila za 45 milionů unikátní apartmán na Starém Městě, přímo u Vltavy, s čarokrásným výhledem na Karlův most, Hrad i Petřín.

Před třemi roky navíc přikoupila za 78 milionů rozsáhlý pozemek v rezidenční čtvrti. Kde bude bydlet? Ani v jednom! Podle informací Blesku se rodinka přestěhuje do původního Vaňkova domu na periferii metropole, kde zrovna finišuje velká rekonstrukce.

„Ano, máte správné informace, Petra s manželem opravdu plánují žít v domečku na okraji Prahy,“ potvrdil Blesku mluvčí tenistky Karel Tejkal s tím, že nejnovější parcela je jen součástí jejího investičního portfolia. „Ostatně za šest měsíců by tam bydlet určitě nešlo.“ O osudu současného bydlení na Smíchově se prý rozhodne časem. „Petra nyní nepotřebuje hledat překotná řešení,“ objasnil Tejkal.

Sbohem, knížectví

Trvalé bydliště má Kvitová od roku 2013 v Monaku, a to stejně jako mnohé další sportovní celebrity, z ekonomických důvodů. V minulých letech i tam měnila adresu, z oblasti nedaleko tenisového areálu se přestěhovala k ikonickému přístavu.

Jenže teď sekla s tenisem, a tak dává slavnému knížectví sbohem! „Jako nastávající maminka není Petra aktivní tenistka, a tak se z Monaka stěhuje do Prahy,“ potvrdil její mluvčí, jenž v tomto kroku nevidí nic dramatického. „Tenisté tráví svůj život po světě, na cestách a po hotelích a vše důležité si vozí s sebou, takže opustit apartmán v Monaku nebude nic komplikovaného,“ nastínil. Ať už bude česká hvězda bydlet kdekoli, hlavně aby byla šťastná!

Rezidence v Praze, kterou koupila Petra Kvitová v roce 2017 za 26 milionů Kč.
Rezidence v Praze, kterou koupila Petra Kvitová v roce 2017 za 26 milionů Kč.