Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Hvězdný lyžař Kilde na invalidním vozíku: Dojemná slova maminky!

Autor: pl

Prožívá jedny z nejtěžších chvil v životě. Norská hvězda lyžování Aleksander Aamodt Kilde (31) utrpěl během Světového poháru ve Švýcarsku pád ve vysoké rychlosti, po kterém skončil na několik týdnů v křesle invalidního vozíku. Nyní o nelehké situaci promluvila maminka slavného závodníka.

Čeká ho dlouhá a náročná rekonvalescence. Aleksander Kilde, jeden z aktuálně nejlepších sportovců v rámci Světového poháru v alpském lyžování, si znepokojivým pádem ve švýcarském Wengenu pořádně zavařil. Nejenže skončil v nemocnici, ale zároveň má po sezoně, kterou neměl vůbec špatně rozjetou.

Aktuálně se tedy partner neméně slavné lyžařky Mikaely Shiffrinové (28) léčí v rakouském Innsbrucku, kde ho před několika dny navštívili rodiče. Zvláště pak maminka se o nelehké situaci rozepsala na sociální síti. „Pro nás jako rodiče bylo srdcervoucí sledovat, jak Aleksander spadl do sítě ve Wengenu,“ uvedla Kildeho maminka Kristin na instagramu a pokračovala.

„Zranění našeho syna je drsnou připomínkou rizik, která s sebou tento sport přináší. Přestože se na takové chvíle psychicky připravoval, realita ho těžce zasáhla. Ale optimismus neztratil,“ uklidňovala maminka. Kromě toho ocenila přístup přítelkyně svého milovaného syna Mikaely. „To samé odpoledne, kdy měl Kilde nehodu, nastoupila do letadla směr Bern. Rodina je všechno,“ napsala Kristin na závěr. Nyní zbývá jen doufat, že se Kilde vrátí na lyže co nejdřív.

Lyžař Aleksander Kilde se svou maminkou Kristin
Lyžař Aleksander Kilde se svou maminkou Kristin