Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Malá úleva pro fanoušky Bordeaux: Elis se po několika dnech probudil z kómatu!

Autor: OB

Rodina honduraského fotbalisty Albertha Elise (28) má konečně alespoň malý důvod k radosti. Minulý týden se hráč Bordeaux při zápase srazil s obráncem hostujícího týmu a kvůli vážnému poranění hlavy byl uveden do umělého spánku. Nyní se však z kómatu probral a vykazuje první známky zlepšení.

Běžela teprve první minuta sobotního utkání druhé francouzské ligy mezi Bordeaux a Guingampem, když se osmadvacetiletý Elis srazil s obráncem Donatienem Gomisem. Po střetu zůstal bezvládně ležet na zemi a ošetřen musel být ještě na hřišti. Následně ho sanitkou převezli do nemocnice Pellegrin, kde mu lékaři diagnostikovali těžké poranění mozku, a po uvedení do umělého spánku se podrobil operaci.

Nyní se snad blýská na lepší časy. Rodina zraněného fotbalisty uvedla, že jeho stav se začal pomalu zlepšovat. „S potěšením hlásíme první známky zlepšení. Alberth se probouzí a vykazuje známky postupného zotavování," prozradili jeho příbuzní v tiskové zprávě zveřejněné fotbalovým týmem Bordeaux. Zdůraznili však, že bitva ještě není z daleka vyhraná a následující dny budou pro Elise klíčové. Vyzdvihli také jeho bojovného ducha.

Klub již dříve sdělil, že je příliš brzy na to, aby bylo možné předpovědět, jak dlouho potrvá Elisova rekonvalescence. Zpráva o jeho probuzení se však setkala s nadšením a mírným optimismem ze strany fotbalové veřejnosti i příznivců Bordeaux. Rodina také řekla, že si velice váží podpory od fanoušků a lékařského týmu a upřímně děkuje všem, kteří se podílejí na jeho péči.

Přestože se Elisův stav stále zlepšuje, přetrvávají obavy z možných dlouhodobých následků. „Stále si nejsme jisti následky, které mohou v budoucnu nastat," sdělil jeden ze zaměstnanců klubu, za který tuto sezónu odehrál honduraský fotbalista 20 zápasů a vstřelil v nich 5 branek.

Elis se při zápase proti Guingampu srazil s obráncem a vážně si poranil hlavu
Elis se při zápase proti Guingampu srazil s obráncem a vážně si poranil hlavu