Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Obviněný tenisový boss Kaderka loni převedl všechny nemovitosti na manželku: Uklízel majetek!

Autor: as

Chtějí ho zavřít do šatlavy, ale desítky milionů, údajně ulitých z dotačních čachrů, z něj už nejspíš nikdy nedostanou! Než se totiž na tenisového bosse Ivo Kaderku (60) vrhla policie, stihl veškerý majetek převést na manželku Darinu (38)!

Jestli mě někdy čapnou a půjdu bručet, na mé zlaťáky si nesáhnou! Tak na první pohled může vypadat Kaderkova akce »kulový blesk«. Vždyť předloni začal s velkým přepisováním majetku na svoji druhou ženu, což na začátku loňského roku dotáhl do konce.

14 položek

Co mu zůstalo? Podle detektivů vůbec nic! „Jím osobně vlastněné nemovitosti převedl darovací smlouvou v lednu 2023 na manželku,“ citoval web Novinky.cz zprávu policistů, kteří v rámci kauzy dotačních podvodů rozpitvávali i finanční situaci šéfa tuzemského tenisu.

A katastr nemovitostí jejich slova potvrzuje! U jména Dariny Kaderkové se tak aktuálně objevuje hned 14 položek! Třeba unikátní plátenický dům v Horní Branné, obrovský barák v Horním Lánově na Trutnovsku či budova mlýna v Martinicích v Krkonoších. Navíc spoluvlastní polovinu jejich vily v pražském Hloubětíně, tu druhou táta podělil mezi své tři dcery.

Detektivové navíc zjistili, že si ženuška obviněného bafuňáře sama pořídila v letech 2017 až 2023 další tři nemovitosti v kupní ceně přes sedm milionů korun! Čím zaplatila? To je záhadou. Policisté nezjistili žádný úvěr, ani se jim nepodařilo prokázat, že by použité finance pocházely z přiznaných zdrojů manželů Kaderkových...

Značná hotovost

Přestože seděl na prestižní židli a rukama mu procházely stamiliony, nemá fakticky zhola nic. Policie nicméně v usnesení zmínila, že Kaderka disponuje každý měsíc značnou hotovostí, díky které vyplácel denně dělníky na stavbě nemovitosti patřící jeho firmě anebo každý týden dával desítky tisíc korun na naftu muži, který pro něj pracoval. Své podivné transakce bude muset nejspíš vysvětlovat i soudci.

Kde najdete nemovitosti paní Dariny?

Hradištko u Sadské Sulice, Louka nad Otavou, Strakonice, Dlouhá Ves u Sušice, Martinice v Krkonoších, Horní Branná, Přívlaka, Horní Mísečky v Krkonoších, Horní Lánov, Velký Vřešťov, Radiměř, Vsetín, Praha-Hloubětín.

Kaderka si Darinu vzal v roce 2018
Kaderka si Darinu vzal v roce 2018