Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Jágr se omlouval za ceremoniál, ale... Dojemná reakce dcery jednoho z bývalých spoluhráčů!

Autor: pl

Zážitek, na který (nejen on) nezapomene až do konce svého života. Přesně tato slova vystihují slavnostní vyřazení legendárního čísla 68 v organizaci Pittsburgh Penguins, které zde po dlouhá léta nosil Jaromír Jágr (52). Legendární hokejista měla během ceremoniálu emotivní proslov, ve kterém zmínil i své bývalé spoluhráče a lidi, bez kterých by nikdy nebyl tam, kde je nyní. Na pár z nich ale zapomněl, což napravil na sociální síti. A dokonce se dočkal dojemného vzkazu!

Seznam někdejších spoluhráčů, kteří se osobně zúčastnili Jágrova slavnostního večera, byl velice pestrý. Dorazilo více než 30 bývalých spoluhráčů, koučů a členů realizačního týmu pittsburghské legendy. Jmenovitě se mezi nimi nacházeli takoví velikáni jako Mario Lemieux, Ron Francis nebo Jardův krajan Jiří Hrdina. Ti všichni byli přítomni, když proslulá osmašedesátka stoupala ke stropu PPG Paints Areny. Ve své řeči pak Jágr zmínil většinu osob, se kterými strávil báječná léta v dresu Penguins. Tři z nich ale opomenul.

A to teď kladenská ikona napravila. Na sociální síti Jágr zveřejnil příspěvek, ve kterém děkuje tehdejšímu asistentovi trenéra Ricku Kehoeovi a exspoluhráčům Janu Hrdinu a Kipu Millerovi. „Během toho stresujícího dne jsem bohužel zapomněl poděkovat třem důležitým lidem, kteří mají velký podíl na mém působení v Pittsburghu. Rád bych se jim omluvil a dodatečně poděkoval,“ napsal dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a pokračoval.

„Rickymu Kehoeovi, který mě naučil střílet, když jsem přijel do Ameriky. Poděkování si zaslouží také dva moji spoluhráči Jan Hrdina a Kip Miller. Hráli se mnou ve stejné formaci, když jsem se třikrát v řadě stal nejproduktivnějším hráčem NHL,“ zakončil Jágr svůj text. A právě dcera druhého jmenovaného parťáka z útoku Jágrovi odpověděla.

„Můj táta Kip miloval hrát s tebou v Pittsburghu. Vždycky říká, že období strávené v Pittsburghu patří k jeho oblíbeným,“ napsala Bella Millerová pod příspěvek. „Chybíš mu, ale zároveň má radost za tebe. Do toho Pens!“ dala závěrem vědět dcera někdejšího útočníka Kipa Millera v dojemném vzkazu. I tohle je jeden z mnoha důkazů, že Jágr platí v Pittsburghu za opravdovou legendu.

Po boku Kipa Millera se stal z Jágra nejproduktivnější hráč NHL
Po boku Kipa Millera se stal z Jágra nejproduktivnější hráč NHL