Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Český bijec Vémola: S tátou ve vzduchu nad Grand Canyonem!

Autor: OB

Jednoho z nejznámějších českých MMA zápasníků Karlose Vémolu (38) čeká v červnu dlouho očekávaná odveta proti Attilu Véghovi (38). Z prvního vzájemného duelu odcházel milovník exotických zvířat jako poražený a tak se nyní rozhodl, že se na slovenského obra připraví ve známém gymu v Las Vegas. Než však do města hazardu dorazil, zastavil se s tatínkem v Grand Canyonu, který si společně prohlédli ze sedla koně i z ptačí perspektivy.

První Čech, který se probojoval do nejprestižnější organizace UFC, už před pár měsíci avizoval, že zápas proti slovenskému tvrďákovi, bude jeho posledním. Kromě pomsty tak bude Vémolu hnát kupředu i touha ukončit profesionální kariéru vítězstvím před domácím publikem. Svou přípravu tak bere velmi vážně a nyní se rozhodl její část strávit v jednom z gymů v Las vegas.

Než se však do největšího města státu Nevada dostal, rozhodl se cestou zastavit v arizonském Grand Canyonu a alespoň na chvíli si zkusit, jaké bylo žít na divokém západě. S tatínkem tedy nasedli na koně a v kovbojských kloboucích se vydali na projížďku národním parkem. „Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je ze sedla koně, ale od té doby, co jsem jel na slonovi, už tomu moc nevěřím,“ zavtipkoval Vémola na začátku výletu.

Po hodině cesty nehostinnou krajinou, kterou strávil na hřbetu svého nového čtyřnohého přítele, už ale tak pozitivní nebyl. „Můj táta je nadšenej, ale mě už po tý hodině začíná pořádně bolet p*del,“ postěžoval si Terminátor a rozhodl se, že k prozkoumání zbývající části Grand Canyonu použijí jiný dopravní prostředek. Naskočili tedy do helikoptéry a pohled na jeden z nejúchvatnějších přírodních výtvorů si užili z ptačí perspektivy.

Nutno dodat, že záběry, které Vémola pořídil z kokpitu vrtulníku, jsou opravdu fantastické a je jasné, že člověk na takový zážitek jen tak nezapomene. Teď už se však musí rodák z Olomouce přepnout do bojového módu a na trénincích v Las Vegas nechat všechno, aby měl v červnu proti Véghovi dostatek sil na reparát.

Karlos Vémola se proletěl nad Grand Canyonem
Karlos Vémola se proletěl nad Grand Canyonem