Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Šok u sousedů: Trenéra (†43) našli mrtvého!

Autor: OB

Pro fotbalové fanoušky v Rakousku to byl šok. Trenér Bernd Himmelbauer (†43), který působil v týmu Union Unterweißenbach, na konci ledna zkolaboval při běhu poblíž svého domu. I přes okamžitou pomoc záchranářů se ho však nepodařilo zachránit. Jeho klub nyní žádá veřejnost o finanční dary pro rodinu zesnulého kolegy.

Přestože se Himmelbauer vyučil strojním inženýrem, vždy ho to táhlo spíše ke sportu. V Unionu Unterweißenbach trénoval tým starších žáků, za které hrál i jeho syn a kromě fotbalu byl velkým milovníkem běžeckého lyžování. V něm získal řadu prestižních cen a účastnil se také několika profesionálních závodů pod hlavičkou Mezinárodní lyžařské federace.

Ke smrti oblíbeného trenéra se nyní vyjádřil také jeho blízký přítel a kolega Hubert Nötstaller, který je i několik týdnů po neštěstí v šoku. „Bernd byl úžasný člověk a měl skvělý charakter. Byl také vášnivým sportovcem a lidé ho tu velmi respektovali. Spousta kluků šla za svými sny především díky němu,“ řekl Nötstaller o svém tragicky zesnulém kamarádovi, který se také podílel na vzniku cyklistického oddílu v Unterweißenbachu.

„Jsme zničeni náhlou smrtí Bernda Himmelbauera. V našem klubu budeš mít vždy čestné místo. Děkujeme ti za tvé nasazení a práci pro náš tým. Zanecháváš nám tu spoustu úžasných vzpomínek, které nám nikdo nemůže vzít. Byl jsi skvělým sportovcem i člověkem a na světě po tobě zůstane obrovská díra,“ napsal na svůj Instagram jeho tým, který nyní prosí veřejnost, aby finančně přispěla na bezstarostnou budoucnost dvou dětí, které po sobě Himmelbauer zanechal.