Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Red Bullu to po skandálu vře: Hornerův drsný vzkaz Verstappenovi!

Autor: sm

Své jméno očistil, ale situaci pořád nemá ve svých rukou! Šéf stáje Red Bull Racing Christian Horner (50) před sezónou čelil obvinění ze sexuálního obtěžování své kolegyně a ačkoliv po vyšetřování vyšel z celé kauzy jako nevinný, skoro se zdá, že některým lidem v týmu to moc velkou radost nedělá. Olej do ohně přilil i úřadující mistr světa Max Verstappen, kolem kterého se rojily spekulace ohledně možného útěku ke konkurenční stáji Mercedes. A Horner teď poslal slavnému Nizozemci drsný vzkaz!

V rakouské stáji je pořádně dusno! Před pár dny totiž padlo další obvinění. Tentokrát na hlavu bývalého jezdce a současného poradce týmu Helmuta Marka (80). Byl totiž podezříván z toho, že to byl právě on, kdo zveřejnil pikantní konverzaci na platformě WhatsApp mezi Hornerem a jeho kolegyní.

Teď už je sice zřejmé, že Rakušan o svou pozici v týmu prozatím nepřijde, ale už jenom myšlenka na takový scénář pořádně hnula žlučí Maxu Verstappenovi. 

„S Helmutem se navzájem velmi respektujeme,“ řekl Verstappen pro Sky Sports. „Pro mě je v tomto směru velmi klíčovým faktorem a určitě musí zůstat,“ dodal. Čelil pak otázce, jestli by odchod Marka měl dopad také na Verstappenovo setrvání v Red Bullu. „Vždy jsem to týmu říkal, oni to vědí,“ odpověděl.

Někteří fanoušci vytušili ze slov Maxe jemnou výhružku. A nejspíš to tak cítil i samotný Horner, který na vyjádření drsně reagoval. „Max je důležitým členem našeho týmu, skvělý jezdec. Ale každý má svou roli. A nikdo není víc než tým,“ usadil Christian úřadujícího šampiona, který vyhrál dosavadní oba závody letošní sezóny.

Do úplného klidu a harmonie tak nejspíš u Red Bullu mají stále daleko...