Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tenisová hvězda Sabalenková: Záchvat vzteku po smrti expřítele (†42)!

Autor: pl

Emoce s ní v poslední době pořádně cloumají. Aby ne, když je toho na elitní tenistku prostě moc. Aryna Sabalenková (25), současná světová dvojka, musela začátkem týdne vstřebat příšernou zprávu v podobě tragického úmrtí jejího expřítele a hokejisty Konstantina Kolcova (†42). Následně nastoupila do turnaje v Miami, z kterého ale nyní vyletěla. Smutek ze ztráty blízkého člověka tak na kurtu vystřídal pořádný záchvat vzteku! Co přesně Sabalenková udělala?

Na druhé kolo turnaje Miami Open Aryna Sabalenková jen tak nezapomene. Nejen, že hrála proti kamarádce Paule Badosaové, ale také se na kurt postavila jen čtyři dny po smrti svého bývalého partnera a exhokejisty, který si zahrál i NHL, Konstantina Kolcova. Obě dvě zvolily symbolicky černý dress code.

„Konstantinova smrt je nepředstavitelnou tragédií,“ začala Aryna svůj vzkaz na instastories a pokračovala. „I když už nejsme spolu, tak mám zlomené srdce. V těchto těžkých časech vás prosím o respektování nejen mého soukromí, ale i soukromí jeho rodiny,“ dodala. Sabalenková vyhrála proti Badosaové 2:0 na sety a v dalším kole ji čekala Ukrajinka Anhelina Kalininová.

V tomto případě ale smutek vystřídala pořádná dávka hněvu. Proč? Hvězdná Běloruska totiž neunesla prohru 1:2 na sety. Po závěrečném míčku Sabalenková sklonila hlavu a pak se rozzuřila. Konkrétně si svou frustraci vybila na své raketě, se kterou několikrát silně třískla o povrch kurtu! Nejednalo se ale o jediné kontroverzní gesto úspěšné hráčky.

Aby toho nebylo málo, tak si Sabalenková odmítla podat ruku s Kalininovou, na jejíž zemi útočí kromě Ruska také Bělorusko. „Vždy je těžké hrát na takové úrovni proti špičkovým hráčkám jako je Aryna. Dnes to bylo hodně náročné na nervy, ale v těžkých chvílích jsem se s tím dokázala vypořádat,“ citoval Kalininovou britský list Daily Mail. Sabalenková má tak za sebou jeden z nejhorších týdnů ve svém životě…

Sabalenková měla po vyřazení záchvat vzteku
Sabalenková měla po vyřazení záchvat vzteku