Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zraněná hvězda Vlhová navštívila lyžařské naděje: Došlo i na slzy!

Autor: pl

Zase už má úsměv na tváři. Petra Vlhová (28), aktuálně nejlepší slovenská lyžařka, si v posledních dvou měsících prožila těžké útrapy, když musela po děsivém pádu na operaci. Nyní ale zavítala mezi lyžařské talenty. Navíc na místo, kde sama coby dítě zářila. Jak setkání dopadlo?

Ondřej Bank, Veronika Zuzulová nebo Klára Křížová. To je výčet jen některých slavných jmen z lyžařského prostředí, která se v minulosti zúčastnila vyhlášeného mládežnického závodu Goralský klobúčik ve středisku Roháče - Spálená, který letos zažil jubilejní 50. ročník, jenž uspořádal lyžařský oddíl TJ Roháče Zuberec.

Za největší hvězdu, která tento závod jela, je ale právem považována domácí sjezdařka Petra Vlhová. Zlatá olympionička vyhrála tento závod před osmnácti lety. Vlhová, která poslední dva měsíce bojuje s vážným zraněním kolene, se o víkendu vrátila na místo činu. Svou přítomností udělala začínajícím lyžařům obrovskou radost!

„Malé závodníky přišla do obce Zuberec pozdravit i Petra Vlhová, což bylo pro naše talenty velmi příjemné a motivující setkání. Děkujeme Petře za milé povzbuzení malých dětských talentů,“ uvedli organizátoři na sociální síti. Nebyly to ale pouze děti, které byly plné emocí. Příjemná atmosféra dolehla i na Vlhovou.

Podle informací slovenského serveru Šport24 se elitní lyžařka nad malými závodníky tak dojala, že se na její tváři objevily slzy! „V obřím slalomu jsem sice malý glóbus nevyhrála, ale Goralský klobúčik ano. Plus mám k tomu teď modré berle,“ zavtipkovala Petra ve středisku. Kromě toho Vlhová rozdala ceny nejrychlejším závodníkům v jednotlivých kategoriích. Pro ostatní účastníky měla úspěšná sportovkyně podepsané kartičky. Mimo jiné také na místě zorganizovala autogramiádu. Ze snímků je tedy jasné, že si akci všichni náležitě užili.

Slovenská lyžařka Petra Vlhová zavítala na mládežnický závod Goralský klobúčik
Slovenská lyžařka Petra Vlhová zavítala na mládežnický závod Goralský klobúčik