Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Tragická smrt navigátorky (†41) na české rallye: Dojemné parte! A co hrozí manželovi, který řídil?

Autor: pl

Stačil moment a život se Jaroslavu Krejčíkovi (45) obrátil vzhůru nohama. Během víkendové Rallye Šumava Klatovy došlo k vážné autonehodě, při které zemřela Krejčíkova navigátorka a manželka Alena (†41). Rodina teď zveřejnila smuteční oznámení, na kterém nechybí automobilový motiv a dojemná slova vykreslující bolestnou ztrátu.

Jako kdyby se ocitl uprostřed noční můry. Jaroslav Krejčík, závodník rallye, který v sobotu 20. dubna se svým vozem Subaru Impreza STI fatálně havaroval během Strážovské rychlostní zkoušky v rámci Rallye Šumava Klatovy, tragicky přišel o svou milovanou manželku Alenu, která platila rovněž za jeho navigátorku. „Ona byla úžasná máma i kamarádka, vždycky myslela na druhé. Milovala svoji rodinu, je to hrozné,“ řekla Deníku její kamarádka Mája.

Zdrcená rodina teď chystá pohřeb. „S bolestí v srdci oznamujeme, že nás navždy opustila manželka, maminka, sestra, teta a kamarádka Alenka KrejčíkováZemřela tragicky dne 20. 4. 2024 ve věku 41 let. Poslední rozloučení proběhne v úterý 30. 4. 2024 ve 13:30 v budově krematoria v Klatovech," stojí na smutečním oznámení.

Na něm se vyjímá Alenina černobílá fotografie a snímek závodního vozu. „Tys odešla a není slov, jak poděkovat za Tvou lásku, za Tvou péči, za Tvou starost a nikdo Tě už nikdy nezastoupí," loučí se zesnulou manžel Jára a syn Tomík.

Policejní vyšetřování

Zdrcená rodina se musí vyrovnat také se skutečností, že tragédii začla šetřit policie. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti a nařídili pitvu zemřelé ženy. Případem se intenzivně zabývají,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožovou. Podle Jiřího Valenty, ředitele šumavské rallye, je ale téměř jisté, že Krejčík nebude ani obžalován. „Policie všechny takové případy musí prošetřit. Druhou věcí je ale výsledek. Šlo-li o jezdeckou chybu, ten člověk nikdy nebude postaven před soud,“ vysvětlil Deníku.

Manželský pár utrpěl autonehodu v podmínkách, které byly pro závodění velice náročné. S autem vjeli na pole, kde později jejich vůz narazil do tvrdé překážky. Následně museli záchranáři Alenu resuscitovat. Poté ji vrtulník transportoval do plzeňské fakultní nemocnice, kde ale svůj nejdůležitější boj v životě prohrála. 

Parte tragicky zesnulé navigátorky Aleny Krejčíkové.
Parte tragicky zesnulé navigátorky Aleny Krejčíkové.