Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Tvrdík naznačil konec kariéry zetě Koláře: Kruté následky po brutálním faulu!

Autor: Petr Němec

Když Ondřeje Koláře (29) zasáhl Amorův šíp, měl ostříží zrak. Díky němu si před čtyřmi lety vybral za ženu divukrásnou Janu (23), ovšem teď už to s jeho očima tak dobré není.

Mají spolu synka Sebastiana (1), v rodinném zákoutí jsou šťastní, ale fotbalově to bohužel neplatí. Z Edenu se začaly zhusta valit zvěsti, že »Koláčkovi« se do brány Slavie moc nechce. Že si mezi tyčemi nevěří. Teď je na portugalském výletě za mančaftem potvrdil Kolářův tchán, boss sešívaných Jaroslav Tvrdík (55).

Fatální darebáctví

„Ondra se podrobil důkladnému vyšetření, které zjistilo, že zákrok Kemara Roofeho ho vážně poznamenal,“ oživuje Tvrdík hrůznou vzpomínku na kriminální faul darebáka z Rangers, jenž Koláře v březnu 2021 napálil kopačkou do hlavy. Tvrdík s Ondřejem lítal po špitálech, gólman šel na čas do helmy, leč jeho výkony šly dramaticky dolů. Ze zdravotních důvodů.

„Některé neurologické reakce očí jsou ve stavu, kdy ohrožují jeho sportovní výkon, ale i běžný život. Má rozostřené vidění, což zdůvodňuje góly, co dostává z dálky,“ vysvětluje Tvrdík. „Má specializovanou rehabilitaci. Buď se mu v horizontu sedmi měsíců podaří vrátit na požadovanou výkonnost, nebo bude muset skončit brankářskou kariéru,“ naznačuje krutý sportovní konec manžela své dcery šéf červenobílých.

Kruh nevšedního příběhu se uzavírá. V prosinci 2019 se mluvilo o nabídce OGC Nice za Koláře 200 milionů korun, jenže Tvrdík chtěl minimálně dvojnásobek a handrkování nikam nevedlo. Pak už žádné takové laso nepřiletělo, byť si Ondřej připisoval čárky za starty v nároďáku. Dnes má Slavia na místě jedničky Staňka. Pořídila si ho z Plzně za cirka 25 milionů a nosí také helmu, protože i on je po úrazu hlavy…

Víte, že...

Slavia dnes ve 12:00 sehraje na soustředění v Algarve testovací mač s týmem Peking Guoan.

 

Šťastné fotbalové chvíle Ondřeje Koláře a Jaroslava Tvrdíka se vytrácejí
Šťastné fotbalové chvíle Ondřeje Koláře a Jaroslava Tvrdíka se vytrácejí