Tereza Janovská
2. března 2020 • 11:10

V Katovicích proběhl svátek esportu za zavřenými dveřmi. Vítězem se stal tým NaVi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O víkendu se v polských Katovicích konal turnaj Intel Extreme Masters v počítačové střílečce Counter-Strike: Global Offensive. Akce, která pravidelně na místo konání přiláká desítky tisíc fanoušků z celého světa, se však letos odehrála za zavřenými dveřmi. Kvůli obavám z koronaviru tak polská vláda zakázala fanouškům vstup. Ve finále se střetly týmy Natus Vincere a G2, z výhry se jednoznačně radoval prvně jmenovaný tým, který ovládl všechny tři mapy.



Svátek esportu s pochmurnou náladou. Vzhledem k momentální epidemii koronaviru se pouhý den před startem akce polská vláda rozhodla, že uzavře IEM Katovice veřejnosti. Celý turnaj se tak odehrál pouze za účastni hráčů, organizátorů a pár novinářů. Přestože do místa konání stihlo dorazit už spousty fanoušků, nikdo z nich dovnitř nesměl.

Do samotného grandfinále pak postoupil tým Natus Vincere ve složení Nemanja „huNter-“ Kovač, Francois „AmaNEkL Delaunay, Nemanja „nexa“ Isakovič, Audric „JaCkz“ Jug a Kenny „kennyS“ Schrub. Soupeřem jim byl G2, za ty se představil Kirill „Boombl4“ Michajlov, Alexandr „s1mple“ Kostijev, Egor „flamie“ Vasiljev, Denis „electronic“ Šaripov a Ilja „Perfecto“ Zalutskij.

NaVi, jak se zkráceně týmu Natus Vincere říká, předvedli na turnaji zcela fantastickou jízdu. Za celou dobu pětice hráčů prohrála jediný zápas, když nestačila na fnatic v poměru 1:2 na mapy. Z celkem osmnácti map pak ztratila pouhé čtyři.

Stejně skvostnou jízdu však zažili i hráči z G2. Ti v Katovicích neprohráli ani jednou a z třinácti možných map prohráli jen pět.

Ač se očekávalo, že bude samotné grandfinále vyrovnané, NaVi nedal svému soupeři žádnou šanci. Z pěti možných map se odehrály tři – Nuke, Mirage a Dust2.

První na řadu přišla mapa Nuke, ve které ještě před změnou stran NaVi jasně dominoval poměrem 14:1. Konečný výsledek 16:4 jen podtrhl, v jaké formě se hráči momentálně nachází. Nejvyrovnanější mapou byla Dust2, která skončila 16:13. V ní exceloval zejména s1mple, který si připsal 26 zabití, ale ani to k vyrovnání série nestačilo.

Kdo očekával, že G2 ve třetí mapě za stavu 0:2 zabojuje ze všech sil, ten byl překvapený. Třetí mapa Mirage skončila zcela jednoznačně 16:2. NaVi tak překonal loňské třetí místo a z Polska si odvezl 250 tisíc dolarů (5,78 milionů korun), G2 si pak rozdělil 100 tisíc dolarů (2,3 milionů korun) a třetí Astralis s Fnaticem shodně po 40 tisících dolarů (900 tisíc korun).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud