17. září 2021 • 09:04

Major před švédským publikem! PGL doufá v plný dům se 14 tisíci fanoušky

Autor: njc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho se spekulovalo o tom, jestli se PGL Major opravdu odehraje ve Stockholmu. Švédská metropole ze začátku neměla přivítat žádné fanoušky esportu, i proto se nakonec The International přesunula do Bukurešti. Karta se ale obrátila a organizátor dalšho Majoru doufá v zaplněnou Avicii Arena.



Jen těžko hledat zemi s tak nabitou historií v Counter-Striku. Švédsko přineslo desítky světových talentů, z nichž se slušná porce stala legendami. V posledních letech sice sláva švédského CS:GO upadá, i tak si ale skandinávská země zaslouží po osmi letech svůj Major.

Poslední měsíce se však řešilo přesunutí Majoru do země, kde by se největší CS:GO události roku mohlo zúčastnit co nejvíce fanoušků. Nabízelo se Rumunsko, švédská vláda s PGL ale nakonec nalezli společnou řeč a nic se tak měnit nebude. Avicii Arena konečně zase uvidí nejlepší světový Counter-Strike. 

PGL Major bude první akcí tohoto typu po dlouhých dvou letech. V roce 2019 pozvedli Astralis poslední Major trofej. Berlínští fanoušci už tehdy přemýšleli nad tím, kdo asi získá tu další.

Jenže koronavirová krize vzala za své. Rio padlo, Stockholm byl těsně před knockoutem. Rozhodčí ale nechal boj pokračovat a Švédsko se nevzdalo.

Major ve Stockholmu začne 26. října, play off v Avicii Areně se odehraje 4. - 7. října. Vstupenky jdou do prodeje 22. září v 10:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud